Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΟΙ 6 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

Αν στους αποψινούς αγώνες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ δείτε δίπλα από τις εστίες (στα δεξιά δοκάρια) δύο κύριους με θαλασσί στολές, μην απορήσετε.
Δεν θα είναι οπαδοί έτοιμοι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι δύο "additional assistant referee" ή στα ελληνικά οι δύο "επιπρόσθετοι βοηθοί"...

Πρόκειται για το νέο πείραμα της UEFA που θα δοκιμαστεί στους 144 αγώνες των ομίλων της διοργάνωσης με στόχο να μειωθούν όσο το δυνατόν τα λάθη μέσα στη μεγάλη περιοχή και αποτελεί ιδέα του προέδρου της, Μισέλ Πλατινί, που ποντάρει στην παρουσία των δύο "έξτρα" βοηθών ώστε να "πιάνουν" φάσεις που θα χάνει ο διαιτητής ή οι δύο "καθιερωμένοι" βοηθοί.

Πού θα είναι

Οι δύο έξτρα βοηθοί θα είναι στη γραμμή του άουτ, δίπλα από το δεξιό δοκάρι των δύο εστιών. Ο χώρος ευθύνης τους θα ξεκινάει από τη βούλα του πέναλτι και θα επεκτείνεται μέχρι τη γραμμή του πλαγίου άουτ. Επίσης, με κατεύθυνση προς το κέντρο του γηπέδου θα ξεκινάει από τη γραμμή του άουτ μέχρι και ένα μέτρο έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Οι υποδείξεις τους θα γίνονται μέσω του συστήματος ενδοεπικοινωνίας προς τον διαιτητή και θα είναι συμβουλευτικές. Θα αφορούν δε όλες τις φάσεις που θα συμβαίνουν στην "περιοχή" τους εκτός από τα οφσάιντ για τα οποία δεν θα μπορούν να έχουν άποψη, αφού δεν είναι στην ίδια ευθεία με τους ποδοσφαιριστές αλλά πίσω από αυτούς.

Πέρασε τη γραμμή;

Θα μπορούν, πάντως, πολύ εύκολα να εκφράσουν άποψη για το αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή της εστίας αφού θα είναι δίπλα στο δοκάρι ή για ένα εκτός φάσης μαρκάρισμα όπως αυτό του Ν' Γκάμπι στον Νίνη στον αγώνα του Πανθρακικού με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη Κυριακή ή του Ν' Ντόι με τον Δέλλα σε ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ παλιότερα. Μία από τις καινοτομίες, μάλιστα, είναι ότι όταν η μπάλα θα παίζεται στην αντίπαλη περιοχή θα μπορούν να μπουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι τη βούλα του πέναλτι, πάντα μέσα στο χώρο ευθύνης τους.
Η διαιτητική εξάδα (πλέον) θα φοράει θαλασσί στολές, ενώ εκτός από το σύστημα ενδοσυνεννόησης θα έχουν μαζί τους και ένα σημαιάκι με μπίπερ σαν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας το οποίο θα έχουν αφήσει στο έδαφος.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες