Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Κίνδυνος για μείωση εφάπαξ κατά 70% στο Δημόσιο!


Κίνδυνος για μείωση εφάπαξ κατά 70% στο Δημόσιο!Αντιμέτωποι με μεγάλη μείωση στο εφάπαξ που θα λαμβάνουν θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι από τον επόμενο χρόνο, δημοσίων υπαλλήλων με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού του, σύμφωνα με έγγραφο της γενικής διευθύντριας Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Με δήλωσή του στο MEGA, ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας του Δημοσίου Νίκος Καλάκος τονίζει πως εάν εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος τρόπος υπολογισμού, τότε τα εφάπαξ που θα δοθούν από 1-1-2014 θα υποστούν νεα μείωση περίπου 70% και από 30.000 ευρώ που είναι σήμερα, κατά μέσο όρο δεν θα ξεπεράσουν τις 7.000! 

Ο κ. Καλάκος σημειώνει σχετικά: 

"Το 2014 θα μεταφέρουμε 35.000 απλήρωτες αιτήσεις από τα προηγούμενα έτη. Αν δεν συνεχιστεί η επιχορήγηση από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, συν τις 20.000 που θα λάβουμε μέσα στο 2014, θα είναι 55.000 αιτήσεις. Αν αυτές τις ικανοποιήσουμε από τα 350 περίπου εκατομμύρια που θα εισπράξουμε, δεν πρόκειται να υπερβεί τις 5.000 με 7.000 ευρώ το κάθε εφάπαξ". 

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που εστάλη στον υπουργό εργασίας Γιάννη Bρούτση στις 9/5/2013: 

"Αυτό επιτείνει την κοινωνική αδικία και οικονομική ανισορροπία και αποτελεί ακρότητα με συνέπεια τη δημιουργία κοινωνικού προβλήματος. Ο συντελεστής βιωσιμότητας δεν συνάδει με τη φύση της εφάπαξ παροχής, διότι στηρίζεται σε τυχαία γεγονότα και όχι στις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν κρατηθεί". 


Πηγή: MEGA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες