Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Υπαναχωρεί ο Αρβανιτόπουλος για το σχέδιο "Αθηνά"

Παράθυρο για αλλαγές επί του σχεδίου Αθηνά άφησε ανοιχτό ο υπουργός Παιδείας σε φιλική συζήτηση με δημοσιογράφους τους εκπαιδευτικού ρεπορτάζ.«Τα ξανακοιτάζουμε όλα», φέρεται να δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος και, δίνοντας το στίγμα των αλλαγών που είναι διατεθειμένος να δεχτεί, συμπλήρωσε ότι «εκτός από το επίπεδο του τοπικισμού, δε θέλουμε τμήματα που να στέκουν σαν «την καλαμιά» στον κάμπο».
Στόχος είναι η αλλαγή νοοτροπίας, εξήγησε ο υπουργός και ξεκαθάρισε ότι «δεν θέλουμε τα τμήματα να λειτουργούν ως συνοικιακά φροντιστήρια».
Στο πλαίσιο αυτό, το τμήμα Μηχανολογίας Οχημάτων Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι παραμένει στη συμπρωτεύουσα, ενώ προβλεπόταν να πάει στις Σέρρες.

Εξάλλου, όπως διευκρινίσθηκε, στις περιπτώσεις σπουδαστών ΤΕΙ που βρίσκονται στην πτυχιακή σε τμήμα που συγχωνεύεται, θα πάρουν το πτυχίο τους από το παλαιό και όχι από το καινούργιο τμήμα.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι, σε κάθε περίπτωση, το τελικό κείμενο του σχεδίου «Αθηνά» θα είναι έτοιμο τέλη του μήνα, αρχές Μαρτίου.

«Η αλλαγή δεν προέκυψε λόγω κρίσης» είπε ο υπουργός «αλλά όλοι πρέπει να έχουν επίγνωση του περιβάλλοντος στο οποίο κινούνται». Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στη δυνατότητα που έχουν τα δημόσια Πανεπιστήμια να έχουν χορηγούς, μίας πρακτική που όπως είπε είναι διεθνώς αποδεκτή.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της αξιολόγησης των Πανεπιστημίων, δίνοντας σημασία στην επιστημονική τους κατάταξη καθώς πολλά αποτελούν κόμβους αριστείας. Την ερχόμενη εβδομάδα πάντως, θα δοθεί στη δημοσιότητα το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Την Πέμπτη, ο κ. Αρβανιτόπουλος
θα κάνει ανακοινώσεις για το θέμα των προτύπων σχολείων, στα οποία θα ξαναμπούν εξετάσεις από το δημοτικό στο γυμνάσιο, ενώ πιθανότατα να δοθεί παράταση στο θέμα των μετεγγραφών.

Τη Δευτέρα θα δοθούν στο υπουργείο Παιδείας οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο Αθηνά, ενώ σε ό, τι αφορά στις προτάσεις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, που έχουν ήδη παραδοθεί το υπουργείο φαίνεται ότι εστιάζει στην ομοσπονδιοποίηση πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Την ίδια ώρα στελέχη του υπουργείου παιδείας εκτιμούν ότι οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι λογικό να ακολουθήσουν ανοδική πορεία, κυρίως στα ΤΕΙ, καθώς από 18.000 εισακτέους οι φετινοί θα είναι περίπου 11.000.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες