Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Με δάκρυα ο Χριστόφιας μίλησε για το μνημόνιο

Με δάκρυα στα μάτια και μεγάλη συγκίνηση ο κύπριος πρόεδρος Δ. Χριστόφιας εξήγησε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διαπραγμάτευση του κυπριακού μνημονίου και το δίλημμα που ο ίδιος κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ενώ δήλωσε ότι δέχθηκε ακόμα και απειλές στο εσωτερικό για την άμεση υπογραφή του μνημονίου.

"Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός επώδυνου μνημονίου και της χρεοκοπίας των τραπεζών που με τη σειρά τους θα οδηγούσαν σε κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και έχοντας διασφαλίσει κάποια πολύ βασικά και σημαντικά ζητήματα αναλάβαμε την ευθύνη να προχωρήσουμε με στόχο τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας" δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ).

Και πρόσθεσε: "Από τη στιγμή που υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στο Μηχανισμό Σταθερότητας γνωρίζαμε ότι τα περιθώρια αλλαγών στις απαιτήσεις και τους όρους της Τρόικας δεν θα ήταν απεριόριστα".

Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης, τόνισε ότι "ο κόσμος διαθέτει και λογική και κριτήριο, έχει και μνήμη. Εμείς απαντούμε, ότι παρά τα όποια φυσιολογικά λάθη και παραλείψεις, είμαστε περήφανοι για το τεράστιο έργο της Κυβέρνησής μας μέσα σε αυτές τις τόσο αντίξοες συνθήκες".

"Αυτό δεν είναι το τέλος", είπε σε εκτός κειμένου αναφορά του, προσθέτοντας ότι "ο αγώνας θα συνεχιστεί με την καλυτέρευση των συνθηκών και είμαι σίγουρος ότι η εργατική τάξη ενωμένη θα επαναφέρει αρκετά από τα δικαιώματα τα οποία της στερούνται σήμερα, ένεκα του μνημονίου".



Ο κ. Χριστόφιας εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ενώ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον λαό.

Την ίδια ώρα στην κυπριακή Βουλή εγκρίθηκε η περικοπή μισθών και συντάξεων του Δημοσίου με αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου, με τον υπουργό Οικονομικών να μιλά για ανάγκη ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας αναλύοντας τον προϋπολογισμό του 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες