Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Στη Θεσ/νίκη Παπούλιας-Σαμαράς για τους εορτασμούς


Στη Θεσσαλονίκη μετέβησαν την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να παραστούν στην επίσημη δοξολογία για τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει στην Αθήνα το μεσημέρι, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή, προκειμένου να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει επαφές με τις αρχές της πόλης και θα συνοδέψει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε όλες τις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό.

Την Παρασκευή μετέβη στην πόλη και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα Παπούλια

Στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας που οργανώνουν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Στις 10:45 το πρωί του Σαββάτου, θα μεταβεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, για τη Γιορτή της Σημαίας, και θα παραδώσει τη σημαία των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας στον επικεφαλής αξιωματικό του τμήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, για να ακολουθήσει η έπαρσή της στον Λευκό Πύργο.

Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Παρέλαση με "νεκρές ζώνες"

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την οριοθέτηση "νεκρών ζωνών" θα διεξαχθεί φέτος η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Στόχος είναι να αποφευχθούν τα επεισόδια που προκλήθηκαν το 2011, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας γιουχαΐστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", θα δημιουργηθεί μια μεγάλη έκταση "νεκρής ζώνης", όπου οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση.

Επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί, ενώ  στη συμπρωτεύουσα θα φτάσουν και διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα.

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετά πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης, ενώ σκάφη του Λιμενικού θα κάνουν περιπολίες.

Σύμφωνα με το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιούνται κατά την ημέρα της παρέλασης προληπτικοί έλεγχοι, ώστε να εντοπιστούν άτομα που θα έχουν μαζί τους μολότοφ ή άλλα αντικείμενα, με τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια.

Η ΕΛ.ΑΣ. επίσης έχει ζητήσει από τα επιτελεία του στρατού να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος διέλευσης των τμημάτων.

Όπως αναφέρει "Έθνος", με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ισχυρή αστυνομική παρουσία και ειδικές διαπιστεύσεις θα διεξαχθεί και η μαθητική παρέλαση και στην Αθήνα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και στις τοπικές παρελάσεις,

Όπως στη Θεσσαλονίκη, έτσι και στην Αθήνα η παρέλαση θα κρατήσει πολύ λίγη ώρα.

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας και στην Αθήνα είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση, χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο χώρο απέναντι από τους επισήμους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες