Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΤΕ!!!
 `Η Ελλάδα έπρεπε να ανήκει στη Τουρκία`! Γερμανός επιχειρηματίας προκαλεί !
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΜΙΛΑΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΗΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ...! 


Τα σκοτεινά αναθεωρητικά και επιθετικά σχέδια του τουρκικού
πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου εναντίον της Ελλάδας αποκαλύπτουν οι γραφειοκράτες του Σταίητ Ντηπάρτμεντ σε εμπιστευτική έκθεση που ήρθε στη δημοσιότητα.....



Η έκθεση του «Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων» (Council on Foreign Relations – CFR) των ΗΠΑ έγινε γνωστή ύστερα από δύο γεγονότα που απασχολούν τη διπλωματική και τη στρατιωτική ιεραρχία της Ελλάδος:

Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος από τις προσβλητικές δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας δήθεν για να δικαιολογηθεί η οικονομική πολιτική του.

Η επικεφαλής του Σταίητ Ντηπάρτμεντ κ. Χίλαρυ Κλίντον αφίχθηκε στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο για τη Συρία. Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο (σύμφωνα και με πληροφορίες του CNN Turk) ότι θα συζητήσει με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Κάτω απ’ αυτά τα δεδομένα, η κ. Κλίντον έφθασε στη γειτονική χώρα κατάλληλα ενημερωμένη και προετοιμασμένη με όσα μηνύματα θέλει να στείλει στην τουρκική πλευρά, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση του CFR.

Πιθανή η εισβολή στην Ελλάδα

Πέρα από το αυστηρό πλαίσιο των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα η έκθεση επισείει τον κίνδυνο πιθανής τουρκικής εισβολής! Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κορυφαία στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας, η χώρα μας διάγει «μια πολιτική και οικονομική κρίση χωρίς προηγούμενο και δεν αποτελεί καμία απειλή για την Τουρκία».

Οι συντάκτες της έκθεσης όμως εισηγούνται προς την ηγεσία του Σταίητ Ντηπάρτμεντ να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αποφύγει η Τουρκία οποιαδήποτε προκλητική και αναθεωρητική ενέργεια έναντι της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι καλούν την ηγεσία της αμερικανικής διπλωματίας να αποτρέψει την ηγεσία της γείτονος να μην αποσπάσει «εδαφικά οφέλη» από τη χώρα μας.

Το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων των ΗΠΑ εισηγείται στην κ. Κλίντον να αναλάβει τη συγκρότηση τριμερούς συντονιστικής επιτροπής με τη συμμετοχή στρατιωτικών (trilateral military contact group).

Στην επιτροπή αυτή θα μπορούν να συμμετάσχουν επιτελείς που υπηρετούν στο Ναυτικό και την Αεροπορία των ΗΠΑ, της Ελλάδος και της Τουρκίας. Στους αντικειμενικούς σκοπούς αυτής της πρωτοβουλίας επισημαίνεται η ανάγκη αποφυγής αποσταθεροποιητικών ενεργειών εκ μέρους του τουρκικού πολιτικο-στρατιωτικού κατεστημένου στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τι περιμένουν από τις εκλογές

Η πονηριά όμως βρίσκεται αλλού. Στρατιωτικές πηγές από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, εκτιμούν ότι οι καλοί «σύμμαχοι» της χώρας μας αναμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών στις 18 Ιουνίου. Αναλόγως με τα δεδομένα, θα προτείνουν το διορισμό Αμερικανού «τοποτηρητή». Το πρόσωπο αυτό θα λειτουργεί ως Ειδικός Διαμεσολαβητής που θα καλεί τις δύο πλευρές ώστε να συμβιβάζει τις διαφορές.

Αυτή τη δουλειά υποτίθεται ότι την έκαναν διμερείς επιτροπές υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας για τα ζητήματα χαμηλής έντασης. Όπως λένε οι ίδιες πηγές του “Newsbomb.gr”, επειδή το παιγνίδι έχει «χοντρύνει» ο Αμερικανός τοποτηρητής θα παριστάνει τον διαιτητή ενός νέου γύρου έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Προσέξτε τι λένε στο ΝΑΤΟ:

Το καλό σενάριο προβλέπει αντίκρουση των τουρκικών απαιτήσεων, οι οποίες είθισται να βαφτίζονται «διαφορές».
Το κακό σενάριο είναι να ολισθήσει η ελληνική πλευρά σε συμβιβασμούς που θα θέσουν σε κίνδυνο ή σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της.

Την εκτίμηση αυτή ενισχύουν τα στελέχη του CFR και πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τις υπηρεσιακές ιεραρχίες στα υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών. Αν η Ελλάδα ηττηθεί σε ένα θερμό επεισόδιο ή σε μια ολιγοήμερη σύρραξη ίσως προκαλέσει ανάφλεξη σε ολόκληρη τη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τι λένε για την Ελλάδα

Οι Αμερικανοί επισημαίνουν πως η Αθήνα βρίσκεται σε δεινή θέση λόγω της οικονομικής κρίσης, της μείωσης των αμυντικών δαπανών και του χαμηλού επιπέδου συντήρησης του υλικού. Το σίγουρο είναι ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να προετοιμαστεί για πιέσεις και εκβιασμούς σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και για ελιγμούς.
Στη διαβαθμισμένη έκθεση που έχει στα χέρια της η κ. Κλίντον, τα στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας δεν αποκλείουν την «οικόδομηση έντιμης ειρήνης» (σ.σ. ίσως κατά τα πρότυπα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του 1999). Αυτό κρύβει κινδύνους.

Η ελληνική πλευρά θα κληθεί να παραχωρήσει «δικαιώματα» σε περιοχές που θα ελέγχει η τουρκική πλευρά. Ίσως αυτή είναι η λεπτομέρεια που όλοι περιμένουν πριν αρχίσουν οι ουσιαστικές συζητήσεις για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο ή συνθήκης συνεκμετάλλευσης φυσικού και ορυκτού πλούτου σε σημεία που εντοπίζονται δήθεν ελληνοτουρκικές «διαφορές». Σε κάθε περίπτωση βεβαίως θα υπάρχει ο Αμερικανός τοποτηρητής για να λειτουργεί κατευναστικά, προφανώς όμως επ’ ωφελεία του ΝΑΤΟϊκού συμμάχου που έχει αυξανόμενη επιρροή (και δεν είναι άλλος από την Τουρκία).

Δύο στελέχη (από τα παλιά)

Την επίμαχη έκθεση συνέταξε ειδική ομάδα εργασίας που συγκρότησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρυ Κλίντον στο «Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων» (Council on Foreign Relations – CFR) για να μελετήσει τις προοπτικές των αμερικανοτουρκικών σχέσεων και να τις καταγράψει.

Επικεφαλής της ομάδας εργασίας τέθηκε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και στενή φίλη της κυρίας Κλίντον, η κ. Μαντλέν Ώλμπραϊτ. Στην επιτροπή συμμετείχε και ο Στήβεν Χάντλεϋ, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του νεωτέρου Τζωρτζ Μπους. 
newsbomb.gr
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ... ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΡΗΓΜΑΤΟΣ" ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟ!! 


Ένα ντοκουμέντο για όποιον αμφιβάλει γι αυτό που έρχεται με ταχύτητα ... τρένου από την Ανατολή: Το πρωτότυπο του ερπυστριοφόρου τεθωρακισμένου – αμφίβιου προωθητή γαιών (bull dozer) AZMIM (Amfibi Zırhlı Muharebe İş Makinasι: Αμφίβιο Θωρακισμένο Όχημα Μηχανικού)... 


βρίσκεται ήδη στην Ανατολική Θράκη εκτελεί τις τελευταίες δοκιμές και σε έξι μήνες θα ενταχθεί στις μονάδες Μηχανικού του τουρκικού Στρατού και ειδικότερα στην 1η Στρατιά με έδρα την Κωνσταντινούπολη η οποία έχει στις τάξεις της τον κολοσσιαίο αριθμό των 100.000 ανδρών (μόνο κινεζικές Στρατιές συγκεντρώνουν τόσο μεγάλο αριθμό προσωπικου).

Στόχος: Η διάβαση του κωλύματος που συνιστά η ελληνική αντιαρματική τάφρος στον Έβρο μέσω πλήρωσής της με χωμάτινους όγκους για να καταστεί δυνατή η γεφύρωση!





Ένα 100% επιθετικό όπλο, του οποίου 5 μονάδες μπορούν μέσα σε δύο ώρες καλυπτόμενα από πυρά υποστήριξης να καλύψουν την τάφρο σε μήκος 100 μέτρων! Υπεραρκετών για δημιουργία ρήγματος στην αμυντική διάταξη.


Πρόκειται για έναν ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο – αμφίβιο προωθητή γαιών (bull dozer) που βασίζεται στο ήδη υφιστάμενο όχημα τύπου Μ9 ACE (Armor Combat Earthmover: Τεθωρακισμένος Προωθητής Μάχης) της αμερικανικής BAE (πρώην BMY). Οι συνολικές ανάγκες του τουρκικού Στρατού έχουν προσδιοριστεί σε 36 οχήματα. Τα υπόλοιπα 24, πέραν το 12 πρώτων, εκτιμάται ότι θα συμβολαιοποιηθούν μετά τη παράδοση τις πρώτης παρτίδας.


Ο γαιοπροωθητής ΑΖΜΙΜ, έχει βάρος περί τους 17 τόνους και διαθέτει θωράκιση που του παρέχει προστασία από θραύσματα πυροβολικού και όλμων καθώς και από πυρά όπλων ευθυτενούς τροχιάς διαμετρήματος μέχρι και 14,5 χλστ. Η μέγιστη ταχύτητά του ανέρχεται σε 48 χλμ. ανά ώρα, η δε αυτονομία κίνησής του, φτάνει τα 370 χλμ.


Είναι πλήρως επιχειρησιακό όχημα με ικανότητα επιβίωσης σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου: Οι δύο χειριστές του, οδηγός και αρχηγός πληρώματος βρίσκονται προστατευμένοι στο διαμέρισμα τους που κλείνει με δύο θυρίδες οροφής και δύναται να εργαστούν, παρατηρώντας μέσα από γυάλινα περισκόπια. Οι θέσεις τους βρίσκονται στο πίσω μέρος του οχήματος, γεγονός που τους παρέχει σημαντικά αυξημένη παθητική προστασία σε περίπτωση προσβολής του εμπρόσθιου μέρους του οχήματος. defencenet.gr


stoxos.gr

ΠΗΓΗ:http://elnewsgr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1545.html
 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!!!
Συντάχθηκε απο τον/την Admin   
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2012 08:18
`Η Ελλάδα έπρεπε να ανήκει στη Τουρκία`! Γερμανός επιχειρηματίας προκαλεί !
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...Η ΤΡΟΪΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ..ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!! ΓΙΑΤΙ;;; Ε.Ο.Ε.


"Η Ελλάδα έπρεπε να ανήκει στη Τουρκία"! Γερμανός επιχειρηματίας προκαλεί !

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας  σε βάρος της Ελλάδας Γερμανός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Τουρκία δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να υπαγόταν στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα ο γερμανός μπίζνεσμαν δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα  Sabah - προφανώς για να ''κολακεύσει''- τους Τούρκους με τους οποίους συνεργάζεται :''Μακάρι η Ελλάδα να υπαγόταν σε εσάς και να γινόταν μια περιοχή της Τουρκίας. Τότε θα λυνόταν και τα εκεί προβλήματα''!


Η εφημερίδα  γράφει ότι ο γίγας ακινήτων της Γερμανίας κ. Graebner που είχε ξεκινήσει πριν 5 χρoναι  επενδύσεις στην Τουρκία , είπε, ερμηνεύοντας έτσι και τους ισχυρισμούς του: «Καλά που ήρθα (σσ στην Τουρκία) . Μετά την Γερμανία γίνατε η μεγαλύτερη δεύτερη χώρα». Ο κ. Graebner - γραφει- τώρα σχεδιάζει την ανανέωση όλου  του Κερατιου Κολπου.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα η όλη φραση του τουλάχιστον άξεστου και αμοραλιστή  Γερμανού επιχειρηματία ήταν η  εξής  : « Ο Ερντογάν κάποτε τα είχε πει σωστά. Η οικονομική κρίση πέρασε ξώφαλτσα από την Τουρκία . Φθάσατε στο σημείο να δίνετε πίστωση στο ΔΝΤ. Μακάρι η Ελλάδα να υπαγόταν σε εσάς και να γινόταν μια περιοχή της Τουρκίας. Τότε θα λυνόταν και τα εκεί προβλήματα . Εγώ θα ήθελα να συγχαρώ και την τοπική διοίκηση. Εξεπλάγην . Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν εργάστηκα με μια τοπική διοίκηση που να λειτουργεί με τέτοια ταχύτητα". ΠΗΓΗ:http://www.onalert.gr/

Αποσύρει βομβαρδιστικά και φωτογραφικά αεροσκάφη η Πολεμική Αεροπορία και για λόγους οικονομίας

Αποσύρει βομβαρδιστικά και φωτογραφικά αεροσκάφη η Πολεμική Αεροπορία και για λόγους οικονομίας

H Ελληνική ΠΑ αποσύρει αεροσκάφη της. Οι λόγοι της απόσυρσης έχουν να κάνουν με τη παλαιότητα των αεροσκαφών αν και συνδυάζονται και με την οικονομική κρίση. Τα αεροσκάφη A-7 Corsair, αποσύρονται και ακολουθούν τα φωτοαναγνωριστικά RF 4, για τα οποία προς το παρόν αποσύρεται ένα. Για τα υπόλοιπα η απόσυρση θα κριθεί από τις εξελίξεις στο θέμα της προμήθειας νέων συστημάτων recce pod για τα οποία υπάρχει πρόβλημα που ενδέχεται να απασχολήσει ακόμη και τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert αποφασίστηκε η απόσυρση ενός αεροσκάφους RF-4, η άμεση απόσυρση ενός αεροσκάφους TA-7C και η σταδιακή απόσυρση των υπολοίπων αεροσκαφών Α-7Ε/C.

 Οι λόγοι που ελήφθησαν υπόψη για την αναγκαιότητα – σκοπιμότητα σταδιακής απόσυρσης των αεροσκαφών A/TA-7E/C είναι η παλαιότητα των αεροσκαφών αυτών, η μειωμένη τους επιχειρησιακή ικανότητα και επιβιωσιμότητα στο σύγχρονο  επιχειρησιακό περιβάλλον και οι υψηλές απαιτήσεις συντήρησης.

 Η απόσυρση και η αναπλήρωση των αεροσκαφών A/TA-7E/C έχει προβλεφθεί στην ισχύουσα «Μελλοντική Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2005-2020». Επίσης, έχει συμπεριληφθεί στις προτάσεις του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στην υπό αναθεώρηση «Μελλοντική Δομή Δυνάμεων 2012-2025 της Πολεμικής Αεροπορίας».

“ Για την αναπλήρωση του συγκεκριμένου αριθμού και τύπου αεροσκαφών επανεξετάσθηκε ο ρόλος και η επιχειρησιακή χρησιμοποίηση του συνόλου των μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ, καθώς και η ένταξη των νέων οπλικών συστημάτων και όπλων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται με αυστηρά επιχειρησιακά κριτήρια η μαχητική ικανότητα της ΠΑ και η ασφάλεια της Χώρας”,αναφέρει πηγή της ΠΑ. 
ΠΗΓΗ:http://www.onalert.gr/

Στο "στόχαστρο" της τρόϊκας οι ΕΠΟΠ,με επιχείρηση λάσπης και ψεύδους

Στο `στόχαστρο` της τρόϊκας οι ΕΠΟΠ,με επιχείρηση λάσπης και ψεύδους

Η λάσπη κατά των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει τέλος. Και το χειρότερο είναι ότι για τα ..υλικά παρασκευής της η τρόϊκα βρίσκει πολλούς πρόθυμους εντός της Ελλάδας. Και μ΄ αυτή τη λάσπη οι τροϊκανοί ζητούν όλο και περισσότερες περικοπές στις ΕΔ. Τώρα έχουν βάλει στο στόχαστρο τους ΕΠΟΠ για τους οποίους έχουν τροφοδοτηθεί με τελείως λανθασμένα και ψευδή στοιχεία.

Σύμφωνα μ΄ αυτά:


•Η τρόικα πιστεύει ότι υπάρχουν χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ), που μηνιαίως κοστίζουν στο Δημόσιο πάνω από 2.500 ευρώ έκαστος…Ας μας δείξει έστω έναν που παίρνει αυτό το …αστρονομικό για Έλληνα ΕΠΟΠ ποσό. Απέχει πολύ από τα 700 έως 800 ευρώ που έχουν απομείνει.

•Η τρόικα, γράφουν κάποιοι θέλει να «πετσοκόψει» τους ΕΠΟΠ που ανέρχονται στους 30.000! Πως έγιναν 30.000 κανείς δεν γνωρίζει. Κάποιος θα πρέπει να πληροφορήσει και τη τρόϊκα και τους “πληροφοριοδότες” της ότι επειδή οι προσλήψεις ΕΠΟΠ σταμάτησαν πολύ πριν οι ΕΠΟΠ φθάσουν σ΄ αυτό τον αριθμό οι στρατηγοί ζητούν πιεστικά αύξηση της θητείας.

•Η επίδειξη ανοησίας και ψεύδους συνεχίζεται με την απίστευτη διαπίστωση ότι οι περισσότεροι ΕΠΟΠ “εκτελούν χρέη σκοπού στα στρατόπεδα, παρότι λειτουργούν κάμερες”! Στρατόπεδα με κάμερες στην Ελλάδα; Πόσα υπάρχουν;Εκτός αν αναφέρονται στο στρατόπεδο Παπάγου όπου βρίσκεται το ΥΕΘΑ!


Είναι σαφές ότι η επιχείρηση λάσπης κατά των ΕΔ δεν πρόκειται να σταματήσει. Είναι ο εύκολος στόχος στο “σαφάρι” περικοπών που η τρόϊκα έχει επιβάλει στην ελληνική κυβέρνηση.

Η απόρριψη των ισοδύναμων μέτρων της ηγεσίας του ΥΕΘΑ έχει προκαλέσει πανικό και φαίνεται ότι για την ανεύρεση χρημάτων προς περικοπή θα ακούσουμε πολλά. Ελπίζουμε να μην τα δούμε να υλοποιούνται κιόλας.

ΠΗΓΗ:http://www.onalert.gr/

Κλείνουν 55 Στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα ...! Θα το αφήσουν οι Βουλευτές ;

altΤο κλείσιμο και την συγχώνευση 55 έως 57 στρατοπέδων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έχει αποφασίσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Την λύση αυτή στηρίζει και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 80 εκατ.ευρώ
σε ετήσια βάση από τα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 


Παραλλήλως, έχει ληφθεί απόφαση να μειωθούν σε 9 τα 21(!) κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών και για την απόφαση να μειωθεί κατά 15% ο αριθμός των ανωτάτων αξιωματικών. Παραλλήλως θα περιοριστεί κατά 30% ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, απόφαση η οποία θα έχει επίδραση στον αριθμό των αξιωματικών και υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων σε μια περίοδο 30-35 ετών.

Μαζί με την πρόταση για μείωση των δαπανών του υπουργείου Άμυνας που κατευθύνονται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών το Πεντάγωνο εισηγήθηκε στο οικονομικό επιτελείο περικοπές σε εξοπλιστικά προγράμματα με σκοπό να εξοικονομηθούν 437 εκατ.ευρώ. Τα 333 εκατ.ευρώ σχεδιάζεται να μειωθούν από κούρεμα και επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και εκτελούνται, ενώ ακόμη 104 εκατ.ευρώ προβλέπεται να εξοικονομηθούν από την ακύρωση προγραμμάτων για την αγορά όπλων που δεν έχουν ακόμη αρχίσει να παραλαμβάνονται από τις ένοπλες δυνάμεις.

Το «συμμάζεμα» αυτό, από το οποίο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπολογίζει ότι θα μειωθούν οι δαπάνες του κατα 517 εκατ.ευρώ συνολικά αναμένεται να προχωρήσει ακόμη κι αν η τρόικα δεν αποδεχθεί ότι οι μειώσεις αυτές είναι ισοδύναμες με το αποτέλεσμα που θα προέλθει από την μείωση του βασικού μισθού των στρατιωτικών κατά 7% και επιμείνει σε νέο κούρεμα των αποδοχών των ενστόλων.
 
Χρειάζεται η μείωση των μονάδων του στρατού;    
Η ανασυγκρότηση, αφορά κυρίως τον στρατό ξηράς, όπου εδώ και μια δεκαετία παρατηρείται ένα συνεχές ράβε-ξήλωνε.

Η προσπάθεια αλλαγής της δομής δυνάμεων είχε ξεκινήσει πριν από δέκα χρόνια, ακόμη όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, άλλοτε λόγω της αλλαγής των κυβερνήσεων, και σε άλλες περιπτώσεις επειδή άλλαζε η άποψη των στρατιωτικών, ή λόγω του υποτιθέμενου πολιτικού κόστους και της αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών.

Το παράδειγμα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα είναι απολύτως ενδεικτικό. Τον Ιούλιο του 2003, το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε προτείνει την κατάργηση της Στρατιάς, άποψη που είχε υιοθετηθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Η απόφαση για οριστική κατάργηση της στρατιάς επιβεβαιώθηκε το Νοέμβριο του 2004. Το εντυπωσιακό είναι ότι στην προτεινόμενη αναθεώρηση της δομής δυνάμεων η κατάργηση της 1ης Στρατιάς είχε θεωρηθεί δεδομένη. Την πρόταση να μειωθούν οι μείζονες σχηματισμοί του στρατού ξηράς είχαν υπογράψει και στρατιωτικοί που στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Οι ανώτατοι στρατιωτικοί, κυρίως αφού αποστρατευθούν, αναγνωρίζουν ότι ο στρατός πρέπει να εξορθολογιστεί. Πολλές φορές όμως, όσο είναι ακόμη εν ενεργεία επιχειρηματολογούν ότι ο στρατός δεν είναι εταιρεία υπό εκκαθάριση για να σταματήσουν την ανασυγκρότηση που θα σηματοδοτήσει και την μείωση του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών, άρα -κατά μία άποψη- θα αναγκάσει πολλούς ενστόλους να χάσουν προνόμια που θεωρούσαν δεδομένα.

Οι αλλαγές, εφ' όσον γίνουν με σχέδιο και συντεταγμένα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα στρατό του οποίου οι μονάδες θα ήταν συγκεντρωμένες σε λιγότερες περιοχές και με βάση την πραγματική απειλή, ένα στρατό ο οποίος θα μπορούσε να αναπτυχθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και θα ήταν λιγότερο δαπανηρός.

Η αναδιοργάνωση θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την συγκέντρωση μεγαλύτερων δυνάμεων σε κρίσιμες περιοχές και να επιφέρει πολλαπλά οφέλη: οικονομικά, λόγω της μείωσης των εξόδων από την αναστολή χρήσης εγκαταστάσεων, επιχειρησιακά λόγω της εστίασης των δυνάμεων σε πραγματικά ευαίσθητες ζώνες αλλά και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού αφού με την αύξηση της στελέχωσης των μονάδων οι στρατιωτικοί θα αρχίσουν να απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Κυρίως όμως, θα διευκολυνθεί η διοίκηση και θα βελτιωθεί ο χρόνος αντίδρασης από την στιγμή που ο μηχανισμός λαμβάνει την κρίσιμη πληροφορία.

Διότι στο στρατό και μόνο διατηρείται μια βαριά οργάνωση όπου το τάγμα πρέπει να ενημερώσει ιεραρχικά το σύνταγμα ή την ταξιαρχία, στη συνέχεια η πληροφορία να μεταδοθεί στην μεραρχία, να προχωρήσει στο σώμα στρατού, να μεταφερθεί στο ΓΕΣ και τελικώς να καταλήξει στο ΓΕΕΘΑ για να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης…
Σχόλιο : Θα αφήσουν ου Βουλευτές και οι Υπουργοί  να κλείσουν τα στρατόπεδα και τα κέντρα εκπαιδεύσεως ; Να θυμηθούμε τον π΄ρωην Πρόεδρο της Βουλής και το ΚΕΝ στο 'Αργος Ορεστικού ;
Να θυμηθούμε οτι ο Βενιζέλος ως Υπουργός έκανε το ΚΕΝ Πυροβολικού στα Γιαννιτσά για μην δυσαρεστήσει την τότε υφυπουργό Τζάκρη
Max Keiser "Υπάρχει πιθανότητα, η Τουρκία να ελέγξει το ελληνικό χρέος!!Οι Τούρκοι στήνουν καρτέρι με την ελληνική κρίση!!BINTEO




Τα βλέμματα τουρκικών επενδυτικών ομίλων, φαίνεται ότι τραβά η Ελλάδα. Το τουρκικό επενδυτικό ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στα λιμάνια και τις μαρίνες, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από τουρκική εταιρεία για την κατασκευή καζίνο.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής", τουλάχιστον δύο τουρκικοί όμιλοι περιμένουν τις εξελίξεις όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις.
Ο πρώτος, ο Setur Servis touristik A.S., που ελέγχει 9 μαρίνες στη γειτονική χώρα, ανέλαβε πρόσφατα μαζί με τη Folli Follie Group την 40ετή εκμίσθωση της μαρίνας Μυτιλήνης. Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει αποφασίσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με σχετική μελέτη οι ιστιοπλόοι ξοδεύουν περισσότερο από 20 έως 30 φορές σε σχέση με τους κλασικούς τουρίστες.

   Άλλη τουρκική εταιρεία, συμμετέχει σε πρόταση που έχει κατατεθεί στο Invest in Greece για την υλοποίηση σύνθετης τουριστικής επένδυσης στη Χίο. Μεταξύ των έργων που περιλαμβάνει η πρόταση είναι και η δημιουργία καζίνο με στόχο την προσέλκυση Τούρκων παικτών. Ο λόγος είναι ότι στην Τουρκία η λειτουργία καζίνο απαγορεύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 90' για θρησκευτικούς λόγους.


Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", την περασμένη εβδομάδα, επισκέφθηκε την Ελλάδα αντιπροσωπεία του συνδέσμου των ταξιδιωτικών πρακτόρων της Τουρκίας (TURSAB). Ο Πρόεδρος του συνδέσμου, ΜΠ. Ουλοσόι, ο οποίος είχε συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τόνισε ότι αυτή την περίοδο επισκέπτονται την Ελλάδα 500.000 Τούρκοι, εκ των οποίων οι 80.000 κάνουν θαλάσσιο τουρισμό.


Στην μεγάλη άνοδο των Τούρκων επισκεπτών, συνέβαλαν και οι διευκολύνσεις που δόθηκαν για τη Visa Σένγκεν, μέσω πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε σε Μυτιλήνη, Χίο, Ρόδο, Σάμο και Κω.


Dim lights Embed " readonly="readonly" type="text">
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
πηγη:http://elnewsgr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_898.html
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΣΚΗΤΗ:
Γ.ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ:"ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"[ΒΙΝΤΕΟ]
οἱ Ἑβραῖοι θὰ ἐρεθίσουν τοὺς Τούρκους νὰ εἰσβάλλουν εἰς τὴν Ἑλλάδα…

Σημειῶστε τὴν λέξη «ἐρεθίσει».
Δεῖτε τώρα τί προτείνει ἀρθρογράφος Ramatkal τῆς ἑβραϊκῆς ἐφημερίδας  JSSNews (στὶς 4 .9. 2011)  ἀναλύοντας τὶς κινήσεις τῆς Τουρκίας: Ἀνακαλύπτουμε, λέει ὅτι οἱ Τοῦρκοι θυμώνουν ἐξαιρετικὰ γρήγορα. Ἄρα, αὐτὸ ποὺ πρέπει νὰ κάνουμε εἶναι νὰ τοὺς ἐρεθίσουμε!

Καὶ ἀφοῦ ἀναφέρει ὅτι ὁ ἕνας τρόπος γιὰ νὰ ἐρεθίσουν τοὺς Τούρκους εἶναι νὰ ὑποστηρίξουν τὸ ΡΚΚ, δεῖτε πὼς συνεχίζει: ”Περαιτέρω, τὴν ἴδια στιγμή, θὰ μπορούσαμε νὰ προσφέρουμε τὶς ὑπηρεσίες μας στοὺς Ἕλληνες καὶ Κύπριους ποὺ θὰ μποῦν τότε στὸν πειρασμὸ νὰ διώξουν τοὺς Τούρκους ἐποίκους ἀπὸ τὰ ἐδάφη τους. Καὶ μὲ αὐτὸ τὸν τρόπο, ἡ Τουρκία θὰ ἔχανε σὲ τρία μέτωπα καὶ θὰ...
Ἀκοῦστε τὸ χαρακτηριστικὸ ἀπόσπασμα…

  σταματοῦσε τὶς προκλήσεις τῆς ἐναντίον μας!”
Νομίζω ὅτι δὲν χρειάζεται νὰ τὸ ἀναλύσουμε καὶ πολύ. Τὰ πράγματα μιλᾶνε ἀπὸ μόνα τους.


…η αμέσως επόμενη κουβέντα του Γέροντα, είναι: ”Οι Τούρκοι θα ‘ρθουν εις την Ελλάδα, διότι δεν έχομε κυβέρνηση…”
Dim lights Embed " readonly="readonly" type="text">
ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ:http://eoellas.org

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες