Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΦΕΚ 10/11/2011: Η απαλλαγή καθηκόντων του Παπαδήμου από Συμβούλος του Πρωθυπουργού




Στις 10/11/2011 δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η απαλλαγή του Λουκά Παπαδήμου απο τα καθήκοντα συμβούλου του Πρωθυπουργού επί των θεμάτων μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής, καθώς και θεμάτων που αφορούν το τραπεζικό σύστημα και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, μετά απο αίτημα παραίτησής του.

Την επομένη αποφασίστηκε να είναι πρωθυπουργός της χώρας.

Κι ερωτάται ο καθένας σκεπτόμενος πολίτης...Μα αφού ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού κι απέτυχαν όλες οι οικονομικές πολιτικές και οι δεσμευτικές αποφάσεις συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως θα βοηθήσει την χώρα ως αποτυχημένος; Και τι αλλαγή κυβέρνησης έγινε με απόφαση των αρχηγών των κομμάτων πασοκ-νδ-λαος, αφού συνεχίζεται η ίδια ακριβώς μέσω διαφορετικού προσώπου; Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί το να μην προχωρούν τα μέτρα απο Πρωθυπουργό και σύμβουλό, με αποτέλεσμα την πολύ πιο σκληρή στάση των Εταίρων και η ανάδειξη ως σωτήρα του συμβούλου σε Πρωθυπουργό;

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί και το γεγονός της παρουσίας του συμβούλου στην συνεδρία της Τριμελής Επιτροπής του Οκτωβρίου ως προσκεκλημένος και μετά απο λίγες ημέρες ανέβηκε στο θώκο του Πρωθυπουργού!

Αναλυτικά η δημοσιευμένη απόοφαση στο ΦΕΚ της 10/11/2011...

Αριθμ. Υ404

Αποδοχή παραίτησης Συμβούλου του Πρωθυπουργού.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου έβδομου του Ν. 3839/2010 «Σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων με αντικειμενικά κριτήρια − Σύσταση Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) και λοιπές διατάξεις» (Α’ 51).

2. Την Υ 280/19.10.2010 απόφαση του Πρωθυπουργού (ΥΟΔΔ 342).

3. Την επιστολή παραίτησης του Λουκά Παπαδήμου, αποφασίζουμε: Αποδεχόμαστε την παραίτηση που υπέβαλε ο Λουκάς Παπαδήμος του Δημητρίου, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, από τη θέση του Συμβούλου του Πρωθυπουργού επί θεμάτων μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής, καθώς και θεμάτων που αφορούν το τραπεζικό σύστημα και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, και από 10.11.2011 τον απαλλάσσουμε από τα καθήκοντα του.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2011

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες