Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Υπουργείο Οικονομικών: Διατηρεί το στόχο για μείωση του ελλείμματος


Διατηρεί το στόχο για μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ για το 2011 το υπουργείο Οικονομικών, ενώ γίνεται αναφορά για πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπιστούν στην πορεία ως προς την επίτευξη αυτού του στόχου και δεν αποκλείεται να χρειαστούν μέτρα περαιτέρω 1 δισεκατομμυρίου 800 εκατομμυρίων ευρώ...
Κατά την παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος σταθερότητας ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν 15 δισεκατομμύρια από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας μέχρι το 2013 και 50 δισεκατομμύρια στο σύνολο έως και το 2015.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προέβλεψε ύφεση 3% για φέτος και πληθωρισμό 2,5%, ενώ για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου σημείωσε πως αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα γιατί διευκολύνει τη διετία 2014-15. Όπως τόνισε, επίσης, ο υπουργός, οι αυξήσεις στους φόρους που έγιναν το 2010 δεν θα συνεχιστούν.

Σε ότι αφορά τις τράπεζες, ανέφερε ότι έχουν λάβει υψηλές εγγυήσεις από το δημόσιο, στο πλαίσιο του συστήματος ρευστότητας επειδή δανείζεται από την ΕΚΤ και έχουν δυσκολία να βγουν στις αγορές. Τόνισε ότι μέσα από γενναίες κινήσεις το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πρέπει να ενισχυθεί, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες