Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΕΚΟ


Υπόμνημα «φωτιά» για απολύσεις στο Δημόσιο θα παρουσιάσει αύριο στον Όλι Ρεν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος.

Στο υπόμνημα δηλώνεται ξεκάθαρα η στάση του ΣΕΒ υπέρ των απολύσεων και των «λουκέτων» στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ και δημόσιους οργανισμούς (που προτείνει η τρόικα), ενώ υπογραμμίζεται η αντίθεση στην δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας...

Ο ΣΕΒ σκοπεύει αύριο να προτείνει ότι δεν πρέπει να περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ πρέπει να υπάρξουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα, καθώς οι μετατάξεις δεν αρκούν.

Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι οι συλλογικές συμβάσεις θα παραμείνουν, πρέπει όμως οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να τα βρουν μεταξύ τους, ενώ είναι απαραίτητο να υπάρξει επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών που περιλαμβάνει το Μνημόνιο.

«Ένας τρόπος υπάρχει να πείσουμε τους δανειστές και τους εταίρους μας ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλες περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων: να εφαρμόσουμε και να επιταχύνουμε την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών που χρειάζεται η χώρα και προβλέπει το Μνημόνιο», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο κ. Δασκαλόπουλο

Όσον αφορά την κυβέρνηση συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε: «Δεν θα μας λύσουν το πρόβλημα. Η ευθύνη του πολιτικού συστήματος συνολικά είναι να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της στιγμής και να πράξει ότι απαιτείται για να απαλλαγούμε από το φάσμα της χρεοκοπίας. Το μνημόνιο δεν πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας ενώνει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες