Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ


Η υστέρηση στα δημόσια έσοδα είναι το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που ψάχνει λύσεις και τρόπους για να εισρεύσουν χρήματα στα κρατικά ταμεία...

Το οικονομικό επιτελείο ελπίζει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν με την είσπραξη του ΕΤΑΚ, του φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και των προστίμων από το κυνήγι της Φοροδιαφυγής.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών διαψεύδει ότι ο ΦΠΑ θα αυξηθεί από εφέτος. Σε συνέντευξη του, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε για το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων, το 2010, ότι δεν υπάρχει ανάγκη, ενώ για το 2011 σημείωσε ότι τα μέτρα που θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμού θα είναι ύψους 3,2% του ΑΕΠ.

Για την αύξηση των εσόδων, φαίνεται ότι από το 2011 θα έλθουν δέκα νέοι έμμεσοι και άμεσοι φόροι, με το επικαιροποιημένο μνημόνιο το 2011, με στόχο τα έσοδα του κράτους να αυξηθούν και να φθάσουν τα 60 δισ.

Η νέα φοροεπιδρομή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εκτός από την άνοδο του ΦΠΑ, αύξηση έως και 25% των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, νέα τεκμήρια φορολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών, «χαράτσι» για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, έκτακτη εισφορά στις πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις και νέο φόρο πολυτελείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες