Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΜΙΝΑΡΕΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ


«Σοκαρισμένος» από την ελβετική απόφαση να απαγορευτεί η κατασκευή μιναρέδων στην Ελβετία δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, την ώρα που οι αντιδράσεις από τη μουσουλμανική κοινότητα αυξάνονται...
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί «έκφραση μισαλλοδοξίας» και κάλεσε την Ελβετία να αλλάξει γνώμη.

«Έχω σοκαριστεί από την απόφαση αυτή» δήλωσε και πρόσθεσε πως εάν δεν μπορούν να οικοδομηθούν μιναρέδες, αυτό σημαίνει ότι καταργείται μια θρησκεία.

«Ελπίζω ότι οι Ελβετοί θα υπαναχωρήσουν στην απόφαση αυτή αρκετά γρήγορα» πρόσθεσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL. «Είναι μια έκφραση μισαλλοδοξίας και απεχθάνομαι τη μισαλλοδοξία», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε εάν τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας στη Γαλλία, ο υπουργός απάντησε: «δεν ξέρω».

Και έσπευσε να προσθέσει: η μπούρκα «είναι μια προσβολή στα δικαιώματα των γυναικών, τις οποίες πρέπει να προστατεύσουμε».

«Είναι ένας περιορισμός της ελευθερίας τους και στις δημόσιες υπηρεσίες πιστεύω ότι δεν πρέπει να το δεχτούμε. Τώρα αν περπατούν με μπούρκα στο δρόμο, αυτό είναι επίσης μια θεμελιώδης ελευθερία» δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Σε δημοψήφισμα, οι Ελβετοί ψήφισαν με ποσοστό 57,5% την απαγόρευση κατασκευής μιναρέδων.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες