Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ...


Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξή του στην εκπομπή Sportnews στον Flash 96, ο Σέρβος σούπερ σταρ της Σταντάρ Λιέγης μιλάει για τη μάχη της ερχόμενης Τετάρτης με την ελληνική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν κρύβει ότι φαβορί για την πρόκριση είναι ο Ολυμπιακός αλλά θεωρητικά η ομάδα του έχει πιθανότητες να διεκδικήσει την πρόκριση και θα τις εξαντλήσει.

Ο 24χρονος επιθετικός άσος ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ και πιστεύει ότι πολύ νωρίτερα θα ξέρει και σε ποιά ομάδα θα αγωνίζεται, αφού θέλει να φερθεί σαν κύριος στην Σταντάρ Λιέγης, έχει όμως υψηλότερους στόχους.

Στη συνέντευξή του στον Flash o Γιοβάνοβιτς εκφράζει την τιμή που ένιωσε από τα καλά λόγια ενός τεράστιου ανθρώπου της μπάλας, όπως είναι ο Ζίκο, μιλάει για την απίστευτη ατμόσφαιρα στην Αθήνα και στο Καραϊσκάκη, ξεχωρίζει τον Λουτσιάνο Γκαλέτι από τους παίκτες του Ολυμπιακού και γελάει με την ψυχή του και με μεγάλη ικανοποίηση όταν ακούει ότι πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού θα ήθελαν να δουν τον Γκαλέτι δεξιά και τον Γιοβάνοβιτς αριστερά στην ομάδα τους.

Υποκλίνεται στην αξία και στην προσφορά δύο σπουδαίων συμπατριωτών του που έκαναν τη μεγάλη καριέρα τους στην Ελλάδα, του Ντούσαν Μπάγεβιτς και του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και θεωρεί ότι η χώρα μας είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για τους Σέρβους αθλητές και προπονητές, όπως συμβαίνει όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ.

Η συνέντευξη του Μίλαν Γιοβάνοβιτς


-Να ξεκινήσουμε από το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης. Θα είναι διαφορετικό από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό;
«Σίγουρα. Αυτή τη φορά εμείς θα είμαστε μπροστά στο κοινό μας, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα βοηθάει εμάς και όχι τον Ολυμπιακό. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη, θα πρέπει να επιτεθούμε και είναι βέβαιο ότι η μορφή του αγώνα θα είναι διαφορετική».

- Με έναν μόνο βαθμό οι ελπίδες σας υπάρχουν για την πρόκριση στην πραγματικότητα ή μόνο στα μαθηματικά;
«Είναι αλήθεια ότι έχουμε θεωρητικές πιθανότητες πρόκρισης αλλά θα τις εξαντλήσουμε. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό και την Αλκμααρ, αλλά μπορούμε στην έδρα μας να νικήσουμε αυτές τις δύο ομάδες και εφόσον ο Ολυμπιακός δεν νικήσει την Άρσεναλ στην Αθήνα, να πάρουμε την πρόκριση. Επαναλαμβάνω ότι οι ελπίδες μας είναι θεωρητικές, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τη δεύτερη θέση και την πρόκριση, αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει κάτι οριστικά».

-Τί έχεις να θυμάσαι από το πρώτο παιχνίδι;
«Ήταν φανταστική εμπειρία για μένα. Ήταν ένα παιχνίδι σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο και μπροστά σε ένα υπέροχο κοινό που βοηθάει αφάνταστα την ομάδα του. Είχα ακούσει πολλά για τον Ολυμπιακό και την Αθήνα από τον Μίλος Μάριτς που είναι πολύ καλός μου φίλος, έχει παίξει στον Ολυμπιακό και ξέρω καλά ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να επιστρέψει (γέλια)! Νομίζω ότι μου τα είχε περιγράψει πολύ καλά, έζησα μια ατμόσφαιρα εντυπωσιακή. Ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ και είχα την ευκαιρία να το μάθω και από κοντά».

- Έχεις ερωτηθεί αρκετές φορές για την περίπτωση να συνεχίσεις στην Ελλάδα την καριέρα σου...
«Ναι και πάντοτε λέω ότι είναι μία καλή προοπτική. Το συμβόλαιό μου λήγει, όπως γνωρίζετε, το καλοκαίρι και φυσικά μπορώ να υπογράψω σε όποια ομάδα θέλω από τον χειμώνα. Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Σταντάρ και είναι λογικό να μην μπορώ να μιλάω για άλλες ομάδες, θέλω να φερθώ σαν τζέντλεμαν και σαν επαγγελματίας απέναντι στην ομάδα μου».

-Υπάρχει και η πρόκληση της συμμετοχής σου στο Μουντιάλ το καλοκαίρι.
«Πράγματι, αλλά όσον αφορά το μέλλον μου, νομίζω ότι θα ξέρω πολύ νωρίτερα από το καλοκαίρι σε ποια ομάδα θα συνεχίσω την καριέρα μου».

- Πώς είναι για έναν νέο παίκτη να ακούει από τον Ζίκο τόσο καλά λόγια για την αξία του;
«Καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ κολακευτικό. Ο Ζίκο είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να χαρακτηριστεί από τις κορυφαίες προσωπικότητες στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Είμαι φυσικά πολύ χαρούμενος και περήφανος, νιώθω μεγάλη τιμή που μίλησε με καλά λόγια για μένα και τον ευχαριστώ πολύ».

- Από τους παίκτες του Ολυμπιακού ποιόν ξεχωρίζεις;
«Μου αρέσει πάρα πολύ ο Γκαλέτι. Αυτός είναι ο παίκτης που θα επέλεγα. Στο παιχνίδι της Αθήνας ήταν εξαιρετικός. Είναι γρήγορος, παίζει πάρα πολύ καλά στην πλευρά του, παίρνει πολύ σωστές θέσεις στο γήπεδο και εκτελεί άψογα τα στημένα. Αυτόν θα ξεχώριζα από την ελληνική ομάδα».

- Να ξέρεις ότι πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα ήθελαν τον Γκαλέτι από τη δεξιά πλευρά και τον...Γιοβάνοβιτς από την αριστερή.
(Τρανταχτά γέλια...) «Αυτό είναι κάτι φανταστικό για μένα. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Με κάνει να αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα, αλλά δεν μπορώ να πω τώρα κάτι παραπάνω ακόμη κι αν ήθελα να το κάνω. Είναι απλό...»

- Θα ήθελα να ακούσω από σένα δυο λόγια για συμπατριώτες σου που έχουν γράψει μεγάλη ιστορία καριέρας στην Ελλάδα. Τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.
«Λίγα λόγια για αυτούς είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να μιλάμε πάρα πολλές ώρες. Ο Μπάγεβιτς είναι ένα σύμβολο για το ποδόσφαιρο της χώρας μου, ένας σπουδαίος παίκτης και ένας προπονητής που εδώ και 20 χρόνια κάνει μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα. Ο Τζόρτζεβιτς ήταν για πολλά χρόνια αρχηγός του Ολυμπιακού και ένας παίκτης που είχε μεγάλη συμβολή στην κατάκτηση τόσων τίτλων για την ελληνική ομάδα, ξέρω ότι είναι ένα σύμβολο για τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλες προσωπικότητες. Αλλά θέλω να παρατηρήσω ότι η χώρα σας είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματικός προορισμός για τους συμπατριώτες μου, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ. Στον Παναθηναϊκό κάνει σπουδαία πράγματα ο Ομπράντοβιτς τόσα χρόνια, παλιότερα έπαιζε στον Ολυμπιακό ο Τάρλατς, παίζουν και τώρα και παλιά μεγάλοι παίκτες της Σερβίας».

- Λες να είναι και για σένα;
«Ποιός ξέρει; Μπορεί σύντομα, μπορεί κάποια άλλη στιγμή. Η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα ένας επιθυμητός προορισμός, γιατί όπως είπα η χώρα σας είναι πανέμορφη και ο Ολυμπιακός ένας πολύ μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες