Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Στοιχεία-σοκ του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του δυτικού Νείλου - Χιλιάδες τα κρούσματα

Στοιχεία-σοκ του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του δυτικού Νείλου - Χιλιάδες τα κρούσματα - Media

«Σαρώνει» την Ελλάδα ο ιός του Δυτικού Νείλου, μετά από τέσσερις μήνες από τον πρώτο εντοπισμό του στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 28.000 άνθρωποι στη χώρα μας έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος από μολυσμένα κουνούπια, ενώ ξεπέρασαν τους 200 εκείνοι που εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές από τη λοίμωξη με τον ιό και χρειάστηκε να νοσηλευτούν για την αντιμετώπισή τους.
Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 24 άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα σε νοσοκομεία της Αττικής και της Μακεδονίας καθώς pεμφάνισαν συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύμπτωμα, μετά τη μόλυνσή τους, όπως εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα. Οι 12 εξ αυτών έχουν εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Τα θανατηφόρα κρούσματα ανέρχονται σε 22 – όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε ένας θάνατος λόγω της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες