Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αιχμαλωτίστηκαν Έλληνες στρατιωτικοί στον Έβρο! - Θα ζητήσει ο Ερντογάν ανταλλαγή τους;

Αιχμαλωτίστηκαν από τους Τούρκους δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς ενώ πραγματοποιούσαν περίπολο στο ποτάμι του Έβρου! Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι τους έπιασαν εντός τουρκικού εδάφους στο προγεφύρωμα του Κάραγατς. ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν οδηγηθεί στην Αδριανούπολη, όπου και κρατούνται και βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. Τις διαπραγματεύσεις έχουν αναλάβει οι αρμόδιες αρχές τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από το υπουργείο Άμυνας.
Το ζήτημα είναι αν ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα τους επιστρέψει πίσω ή αν θα ζητήσει ανταλλάγματα για την επιστροφή τους.
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν φυγάδες Τούρκοι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί σε ελληνικό έδαφος. Πιθανό και το ενδεχόμενο ο Τούρκος πρόεδρος να προχωρήσει και σε κάποιο «καψόνι» και να καθυστερήσει όσο μπορεί την επαναφορά των Ελλήνων στρατιωτικών.
Είναι οι πρώτοι αιχμάλωτοι των Τούρκων από το 1974
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ:
«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.
Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. 
Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες»

Ποινική δίωξη για κατασκοπία και παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη ζώνη ασκήθηκε από τον Τούρκο εισαγγελέα της Ανδριανούπολης στους δύο Eλληνες στρατιωτικούς που αιχμαλωτίστηκαν από τουρκική περίπολο, υποτίθεται εντός του τουρκικού εδάφους, κάτι που όχι μόνο είναι έωλο, αλλά και απίθανο, αν δούμε την μορφολογία του σημείου.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες του ΓΕΣ στο pronews.gr o αξιωματικός (ανθυπολοχαγός) είναι από την Καστοριά και ο λοχίας ΕΠΟΠ από την Ορεστιάδα. Και οι δύο είναι νέοι, 25 ετών ο ανθυπολοχαγός, μεγαλύτερος σε ηλικία ο λοχίας ΕΠΟΠ. 
Το pronews.gr γνωρίζει τα ονόματά τους, αλλά δεν τα δημοσιοποιεί αφού η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και θέλει λεπτούς χειρισμούς κατ'αρχήν για να επιστρέψουν ασφαλείς στην πατρίδα και μετά θα δούμε, ποιος και γιατί τα «θαλάσσωσε πάλι από ελληνικής πλευράς.
Με απόφαση του τουρκικού Στρατοδικείου, συνελήφθησαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί,αποδεχόμενοι την πρόταση του εισαγγελέα
Οι κατηγορίες είναι «απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπίας» και «είσοδο σε στρατιωτική – απαγορευμένη περιοχή». Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κατέθεσαν πριν λίγο στο τουρκικό στρατιωτικό δικαστήριο και φαίνεται ότι η Αγκυρα «το τραβάει»
Τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων κατασχέθηκαν και εξετάστηκαν από τις τουρκικές αρχές.
Το κακό είναι ότι πολύ πιθανό να περιέχονται φωτογραφίες στα κινητά τους από αλλαγές φρουράς των τουρκικών μονάδων που καλύπτουν την περιοχή, όπως κατά πάγια συνήθεια κάνουν οι Ελληνες στρατιωτικοί αφού αυτό γίνεται σε λίγα μέτρα απόσταση ορισμένες φορές.
Με τέτοιες κατηγορίες και αφού τους περνούν από στρατοδικείο, δεν προβλέπεται σύντομη απελευθέρωσή τους.
Πηγή: www.pronews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες