Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Η ελληνική πρόταση για συμφωνία ως την 30/6 (PDF)

Διαβάστε την ελληνική πρόταση 47 σελίδων προς τους θεσμούς
Κυκλοφόρησε από το γερμανικό Tagesspiegel το κείμενο 47 σελίδων που απέστειλε την περασμένη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς.
Η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ για το 2015.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται έκτακτη εισφορά 5% ώς 10% σε επιχειρήσεις με καθαρά κέρδη άνω των 10 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να αποφέρει εισπράξεις 1,064 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το νόμο 3808/2009.

Επίσης, προβλέπονται έσοδα από 220 εκατ. ευρώ από την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης, 100 εκατ. ευρώ από τον φόρο στην τηλεοπτική διαφήμιση, 30 εκατ. ευρώ από τον φόρο πολυτελείας, 120 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες, 120 εκατ. ευρώ από τα ΚΤΕΟ και τα ανασφάλιστα οχήματα και άλλα 220 εκατ. ευρώ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις
Η ελληνική πρόταση προβλέπει και την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων εντός του 2015. Τα συνολικά έσοδα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων για τη φετινή χρονιά εκτιμώνται στα 1,56 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 1,23 δισ. ευρώ προέρχονται από τα περιφερειακά αεροδρόμια και τα υπόλοιπα από πωλήσεις ή παραχωρήσεις που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια (το τίμημα καταβάλλεται σταδιακά).
Για το 2016 προβλέπονται έσοδα περί 500 εκατ. ευρώ από την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, καθώς και μικρά έσοδα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (μόλις 50 εκατ. ευρώ), αλλά και 250 εκατ. ευρώ από πώληση ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στην εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου Σπάτων (Αερολιμήν Αθηνών). 
Προβλέπεται, επίσης, πως το 2016 το ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράξει 95 εκατ. ευρώ από την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Το ίδιο ισχύει και για την πώληση του ΔΕΣΦΑ, από την οποία προβλέπεται πως θα εισπραχθούν τα 188 εκατ. ευρώ, καθώς και 50 εκατ. ευρώ από την Εγνατία Οδό.
Στην ελληνική πρόταση αναφέρεται πως τμήμα των εσόδων του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, που δεν θα ξεπεράσουν τα 2,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2019, θα κατευθύνεται για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ ένα ποσοστό από το μερίδιο που θα παραμένει στο δημόσιο θα αξιοποιηθεί για τη στήριξη της Αναπτυξιακής Τράπεζας που θα ιδρυθεί.

Διαβάστε ακομα:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες