Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Υποσχέθηκε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο στα 12.000€ και κατώτατο μισθό στα 751€

Εκλογές εδώ και τώρα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης. Υποσχέθηκε σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών και άμεσα μέτρα για να ανακουφιστούν τα ασθενέστερα στρώματα. Προανήγγειλε ρύθμιση οφειλών, κατάργηση της εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο, ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων (Vid)
Εκλογές άμεσα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και ισχυρή εντολή για την ανασυγκρότηση της χώρας και το τέλος των μνημονίων, μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών και αναλόγα με τις δυνατότητες της οικονομίας, κάτι που αφήνει μεγάλο περιθώριο για ερμηνείες, ως προς τον χρόνο υλοποίησης.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα φορολογήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και θα επαναφέρει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.  Προανήγγειλε ακόμα μια νέα σισάχθεια για την προστασία των δανειοληπτών και αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέθηκε άμεση επαναφορά της εργασιακής νομοθεσίας, της μετενέργειας, των εργασιακών δικαιωμάτων και εξήγγειλε πρόγραμμα 300.000 νέων θέσεων εργασίας σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και κοινωνική οικονομία.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του κόμματός του της αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Το Σχέδιο περιλαμβάνει τους τέσσερις μεγάλους πυλώνες για την αντιστροφή της κοινωνικής και οικονομικής αποδιάρθρωσης, την ανόρθωση της οικονομίας και την έξοδο από τη κρίση:
Α. ΠΡΩΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ : Το Πρόγραμμά για την αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης,
Β. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ : Τα άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Γ. ΤΡΙΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ : Το εθνικό σχέδιο για την ανάκτησης της εργασίας
Δ. ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ : Ο θεσμικός και δημοκρατικός μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος

Πώς θα αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως το παρουσίασε ο Α. Τσίπρας περιλαμβάνει:
(1). Δωρεάν ρεύμα σε 300000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας. (κάρτα)
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, στις αρχές της εβδομάδας, κατέθεσε νομοθετική τροπολογία για την άμεση αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου και δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους του, έως την ποσότητα των 1200 Kwh το τετράμηνο ανά οικογένεια. Δηλαδή, 3600 Kwh το χρόνο.
(2). Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες. (κάρτα)
Η υλοποίησή του προβλέπεται από δημόσιο φορέα συντονισμού, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία της Ελλάδος, και οργανώσεις αλληλεγγύης, μέσω συμβεβλημένων και κοινωνικών παντοπωλείων.
(3). Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους/ Δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη. (κάρτα)
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβαση για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στις δημόσιες δομές υγείας και διασφάλιση της πρόσβασης για όλους στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή με δραστικό περιορισμό - έως μηδενισμό για ειδικές κατηγορίες – της επιβάρυνσης στη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη.
(4). Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης.
Το Πρόγραμμα θα υλοποιήσει ο προς επανίδρυση Οργανισμός Εργατικής Εστίας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αξιοποίηση των παλιών εγκαταλελειμμένων κτιρίων και κλειστών ξενοδοχείων. Στόχος η εξασφάλιση σε πρώτη φάση 25.000 διαμερισμάτων, με την επιδότηση του ενοίκιου στα €4 ανά τμ. (κάρτα)
(5). Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων. Έχουμε ήδη δεσμευθεί για σταδιακή αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων. Σήμερα δεσμευόμαστε για ένα μέτρο που στόχο δεν έχει μόνο την αποκατάσταση των πληγέντων από το μνημόνιο, αλλά και να προκαλέσει ένα θετικό σοκ για την ενίσχυση της ζήτησης. Αποκαθιστούμε, αμέσως το δώρο των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως €700 ευρώ. Είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού σε όλους, σταδιακά και σε συνάρτηση με τις οικονομικές συνθήκες.
(6). Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς
Καθιερώνουμε ειδική κάρτα μετακίνησης με μειωμένη εως συμβολική συμμετοχή, για μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η κάρτα θα είναι ετήσιας διάρκειας και θα ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα απαιτεί πολύ μικρή έως συμβολική συμμετοχή από τους δικαιούχους.
(7). Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. (κάρτα). Επαναφέρουμε τη λιανική τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στα €0,90 ανά λίτρο αντί για €1,20 που ισχύει σήμερα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει και σχετική νομοθετική τροπολογία.
"Να είστε βέβαιοι ότι η επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο επίπεδο πριν από την εξίσωση με τον αντίστοιχο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, όχι μόνο δε θα έχει κόστος αλλά θα έχει και δημοσιονομικό όφελος, διότι θα αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση. Γιατί οι άνθρωποι θα ξανανάψουν τα καλοριφέρ τους", σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

 

Μεγάλες θεσμικές αλλαγές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύθηκε για άμεση θεσμική και λειτουργική ενδυνάμωση των τριών κυττάρων της Δημοκρατίας: το Κοινοβούλιο, τη λαϊκή αυτοδιοίκηση και το συνδικαλισμό βάσης.
Συγκεκριμένα υποσχέθηκε για:
*Περιφερειακή συγκρότηση του κράτους.
*Ενίσχυση των θεσμών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και εισαγωγή νέων θεσμικών εφαρμογών άμεσης δημοκρατίας στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
*Επαναχάραξη του χάρτη λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα.
"Ρυθμίζουμε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με τήρηση όλων των νόμιμων προϋποθέσεων και με αυστηρά οικονομικά, φορολογικά και ασφαλιστικά κριτήρια. Ενισχύουμε τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης. Δημιουργούμε μια πραγματικά δημόσια τηλεόραση, δημοκρατική, πολυφωνική και με υψηλή ποιότητα προγράμματος, με την επανασύσταση της ΕΡΤ από μηδενική βάση. Μια ΕΡΤ, που θα μεταδίδει την ομιλία του εκάστοτε προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 

Η κυβέρνηση λογοδοτεί στους δανειστές

Αρχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι βρίσκεται στη ΔΕΘ για να δεσμευθεί απέναντι στον ελληνικό λαό και για να δώσει ένα ρεαλιστικό, συγκεκριμένο και κοστολογημένο προγραμματικό περιεχόμενο στις βασικές αξίες και αρχές της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
"Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να συμπεριφέρεται ως υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη, αλλά με ρόλο αξιόπιστου συνομιλητή διεθνώς. Όχι τελευταίου τροχού της άμαξας, παρακολουθητή των εξελίξεων. Ασφαλώς εντός των δυνατοτήτων της, αλλά με τόλμη. Χωρίς σύμπλεγμα πολιτικού επαρχιωτισμού. Μόνο με ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική θα μπορεί να διασφαλίζει τα συμφέροντά της.
Ξεφεύγοντας τόσο από το ρόλο του υπάκουου μαθητή όσο και του γραμματοκομιστή των γερμανικών συμφερόντων. Ρόλο που πρόθυμα έχουν αναλάβει οι κ.κ.Σαμαράς και Βενιζέλος. Που έφτασαν μάλιστα στο σημείο να συναινέσουν άκριτα στις αδιέξοδες οικονομικές κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, αδιαφορώντας για το κόστος στην Ελληνική οικονομία.
Εμπλέκοντας τη χώρα, παρά τη δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σ’ έναν επικίνδυνο οικονομικό πόλεμο που φέρνει όλη την Ευρώπη πίσω στην ψυχροπολεμική εποχή. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος όχι μόνο δε λογαριάζουν το κόστος των επιλογών τους, αλλά επιμένουν να αρνούνται πεισματικά να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα στα διεθνή φόρα. Με κορυφαίο γεγονός την ανιστόρητη στάση της Ελλάδας στη κρίσιμη ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τη προστασία της εθνικής κυριαρχίας και υπόστασης των υπερχρεωμένων κρατών, από τα κοράκια της Διεθνούς κερδοσκοπίας. Εκεί όπου απομονώθηκε φανερά η Γερμανία της κας Μέρκελ. Αλλά και εκεί όπου η υπερχρεωμένη Ελλάδα, συντάχθηκε με τα συμφέροντα των κερδοσκόπων, απέχοντας από τη ψηφοφορία.
Μια στάση που αναδεικνύει τον ηθικό και πολιτικό αμοραλισμό της κυβέρνησης Σαμαρά. Μιας κυβέρνησης που δε λογοδοτεί, απ’ ό,τι φαίνεται, στον Ελληνικό λαό, αλλά στα λόμπι των δανειστών και των διεθνών κερδοσκοπικών funds", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

"Η Ελλάδα κάνει βήματα προς τα πίσω"

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι την ώρα που η Ευρώπη συνειδητοποιεί την ανάγκη αλλαγής πολιτικής στην Ελλάδα, κάποιοι μιλάνε για Success Story.
"Η Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά κινείται με ταχύτητα προς τα πίσω, σε μια Ευρώπη που κάνει, έστω και δειλά, βήματα προς τα εμπρός. Γιατί, επιτέλους, συνειδητοποιεί ότι η λιτότητα, εκτός από ατελέσφορη και αδιέξοδη στην αντιμετώπιση της κρίσης, τώρα αποδεικνύεται και επικίνδυνη. Γιατί μεταλλάσσει την κρίση, για μία ακόμη φορά:
Αρχικά από χρηματοπιστωτική σε δημοσιονομική, στη συνέχεια από δημοσιονομική σε κρίση της πραγματικής οικονομίας, και τώρα σε αρχόμενη κρίση αποπληθωρισμού. Ο αποπληθωρισμός είναι μία ακόμα προβλέψιμη παρενέργεια της λιτότητας, που θα παροξύνει τα δυσμενή αποτελέσματα όλων των προηγούμενων φάσεων της κρίσης και θα ξαναρίξει την Ευρώπη στην ύφεση. Ως αρνητική συνέπεια της δογματικής εμμονής του στη νεοφιλελεύθερη λιτότητα, το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο υποχρεώνεται σήμερα σε οριακές, αλλά εμφανείς, αναπροσαρμογές επιβίωσης. Αναγκάζονται οι ίδιοι να προκαλούν ρωγμές στο τείχος που έχουν ορθώσει, μήπως και προλάβουν τα χειρότερα. Η Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά, όμως, δεν είναι απλώς απούσα από τις διεργασίες στην Ευρώπη.
Είναι για άλλη μια φορά στη λάθος όχθη του ποταμού. Είναι ένα βήμα πίσω από την κυρία Μέρκελ. Απλώς την ακολουθεί Συντάσσεται με τις δυνάμεις του χθες που αμύνονται", είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος στη λιτότητα εδώ και τώρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο τερματισμός της λιτότητας είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή για τερματισμό της κρίσης και θύμισε ότι τα δύο χρόνια από τις εκλογές του 2012, άλλαξαν πολλά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Απαρίθμησε μάλιστα τα "νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα", που διαψεύστηκαν τους τελευταίους μήνες, καθώς υπάρχει η ανάγκη επενδύσεων, ώστε να αποτραπεί ο αποπληθωρισμός.
Όταν εμείς πρώτοι, πριν δυο χρόνια, προτείναμε ευρωπαϊκές λύσεις στην κρίση, μας απανατούσαν ότι είμαστε εκτός πραγματικότητας, διότι η Ευρωζώνη δεν είχε τη θεσμική δυνατότητα για κοινούς μηχανισμούς διαχείρισης της κρίσης. Την απέκτησε παρακάμπτοντας τους θεσμούς. Δυστυχώς, όμως, συνέδεσε αυτούς τους μηχανισμούς με Μνημόνια εσωτερικής υποτίμησης στα κράτη-μέλη της.
Αυτό ήταν μια πολιτική επιλογή. Μια πολιτική επιλογή που βυθίζει την Ευρώπη στην ύφεση και ανακυκλώνει τη κρίση.Για αυτό και μπορεί και πρέπει να αλλάξει, ως αποτέλεσμα μετατοπίσεων στους πολιτικούς συσχετισμούς. Σας θυμίζω επίσης ότι, στη συνέχεια, μας είπαν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αγοράζει με φειδώ κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, γιατί διαφορετικά αυτό θα συνιστούσε έμμεση χρηματοδότηση της δημοσιονομικής πολιτικής, η οποία απαγορεύεται από το Καταστατικό της Τράπεζας.
Έως ότου, το καλοκαίρι του 2012, ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα θα προχωρούσε σε απεριόριστες αγορές, μόλις αυτό κρινόταν αναγκαίο. Στη συνέχεια, μας είπαν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες κεντρικές τράπεζες στην πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης.
Μέχρι που, πρόσφατα, έπεσε και αυτό το κάστρο των νεοφιλελεύθερων ιδεολογημάτων. Τώρα πια η Ευρώπη συζητά ακόμα και την απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων, που από την αρχή είχαμε υποστηρίξει. Όπως, επίσης, συζητά και το ενδεχόμενο της επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής με χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων, για ευρείας κλίμακας ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα και ό,τι άλλο χρειαστεί, για να αποτραπεί ο αποπληθωρισμός και ένα νέο επεισόδιο ύφεσης. Όταν εμείς προτείναμε απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι εδώ μας χλεύαζαν, μέσα στην άγνοια και το δογματισμό τους, ότι δήθεν διατυπώναμε προτάσεις αντιευρωπαϊκές και ανέφικτες. Σήμερα οι προτάσεις αυτές είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΕΚΤ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Πώς θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τα χρήματα για το σχέδιο ανακούφισης και επανεκκίνησης της οικονομίας» θα εξοικονομηθούν ως εξής:
Από τα 68 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτιμάται ότι θα ενταχθούν σε ρυθμίσεις τουλάχιστον τα 20 δισ. ευρώ σε βάθος επταετίας. Εκτιμάται ότι τον πρώτο χρόνο στα δημόσια ταμεία θα μπουν περίπου 3 δισ. ευρώ.
Από την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 3 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλε τη συγκρότηση ειδικής υπηρεσίας για την «ραγδαία επίσπευση των ελέγχων στις ενδοομιλικές συναλλαγές, στις λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, εμβασμάτων, offshore εταιρειών και ακινήτων εξωτερικού», καθώς και αναβάθμιση της εγκατάστασης συστημάτων εισροών-εκροών και μοριακών ιχνηθετών σε κάθε πρατήριο και δεξαμενή.
Το κόστος κεφαλαίου εκκίνησης του δημόσιου, ενδιάμεσου φορέα και το κόστος κεφαλαίου εκκίνησης της ίδρυσης τραπεζών ειδικού σκοπού, που συνολικά είναι της τάξης των 3 δισ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το λεγόμενο «μαξιλάρι» των περίπου 11 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις τράπεζες.
Το συνολικό κόστος του σχεδίου για την ανάκτηση της εργασίας ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 3 δισ. στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του. Τον πρώτο χρόνο θα χρηματοδοτηθεί κατά 1 δισ. ευρώ από τη γέφυρα του ΕΣΠΑ 2007- 2013, κατά 1,5 δισ. από τα 2,5 δισ. του ΕΣΠΑ 2014-2020 και κατά 500 εκατ. ευρώ από άλλα εξειδικευμένα ευρωπαϊκά εργαλεία για την αύξηση της απασχόλησης.

Εκλογές και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης

Ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα και ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας και διαπραγμάτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση βολοδέρνει και δεν διαπραγματεύεται και το δίλημμα είναι διαπραγμάτευση ή μη διαπραγμάτευση. Ανάπτυξη ή συνέχιση της λιτότητας.
"Εμείς υποστηρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα και να διαπραγματευτεί, να διεκδικήσει μια βιώσιμη λύση για τον ελληνικό λαό. Μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και ευρεία κοινωνική στήριξη, σε μια εγκεκριμένη από τη πλειοψηφία του λαού μας εθνική στρατηγική, μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Και για το λόγο αυτό ζητάμε εκλογές τώρα, το συντομότερο δυνατόν, πριν συνεχιστεί η καταστροφή. Δε ζητάμε εκλογές γιατί βιαζόμαστε να κυβερνήσουμε. Ζητάμε εκλογές γιατί δε μπορεί άλλο να περιμένει ο τόπος και να υπομένει ο λαός μας. Ζητάμε εκλογές γιατί το απαιτεί το συμφέρον του λαού και του τόπου. Ζητάμε ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας και ακόμα πιο ισχυρή κοινωνική συμπόρευση και στήριξη για να διεκδικήσουμε τη καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος του λαού μας, στην Ευρώπη", είπε χαρακτηριστικά.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ζητά εκλογές με στόχο:
* Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.
*«Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
*Περίοδο χάριτος, δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.
*Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
*Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
*Ποσοστική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι το θέμα του το θέμα του κατοχικού δανείου είναι ανοικτό για τον ΣΥΡΙΖΑ.
"Καθαρές κουβέντες. Το γνωρίζουν πλέον οι εταίροι μας. Θα γίνει επίσημη ελληνική θέση από τη πρώτη μέρα που θα βρεθούμε στο τιμόνι της χώρας".
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα παρουσίασε μια ρεαλιστική πρόταση.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έδωσε απαντήσεις. Ρεαλιστικές και ανατρεπτικές συνάμα. Δεν κάναμε υποθέσεις. Αναλάβαμε δεσμεύσεις. Δεν μοιράσαμε υποσχέσεις. Μοιράσαμε ευθύνη. Γιατί έχουμε μπροστά μας ένα δύσβατο δρόμο. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παραλάβει απλά καμένη γη. Αλλά μια χώρα διχασμένη και διαλυμένη, πολιτικά κοινωνικά και οικονομικά.
Η ευθύνη μας : Να την επανενώσουμε, όλες και όλοι μαζί. Και να την οδηγήσουμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτή την ευθύνη μοιράσαμε σήμερα. Την ευθύνη να αγωνιστούμε μαζί για την Ελλάδα που μας αξίζει. Για μια Ελλάδα περήφανη, δημοκρατική και δίκαιη. Το οφείλουμε στην ιστορία μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε στο μέλλον αυτού του τόπου"

*Η ομιλία δεν μεταδόθηκε από τη ΝΕΡΙΤ (όλο το παρασκήνιο της κόντρας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ), αλλά από το διαδίκτυο,  με τη Δημόσια Τηλεόραση να επικαλείται λόγους ίσης αντιμετώπισης απέναντι στα κόμματα και την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για κυβερνητική παρέμβαση και προσπάθεια φίμωσης.  


Ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ από CDemo83

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες