Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Οταν ο Τρισέ απειλούσε την Ελλάδα με «εκδίωξη από το ευρώ»...

Οταν ο Τρισέ απειλούσε την Ελλάδα με «εκδίωξη από το ευρώ» Για το ενδεχόμενο να «τεθεί σε μείζονα κίνδυνο η αναχρηματοδότηση της Ελλάδας σε ευρώ» φέρεραι να είχε προειδοποιήσει ο Ζαν Κλοντ Τρισέ την Αθήνα το 2011, εάν ετίθετο ζήτημα αναπροσαρμογής του ελληνικού χρέους.

Απόρρητη επιστολή που έστειλε τον Απρίλιο του 2011 ο επικεφαλής της ΕΚΤ προς τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την οποία αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή της Κυριακής», αναδεικνύει την σφοδρότητα με την οποία αντιτάχθηκε στην πρόταση της Αθήνας προς τους εκπροσώπους της τρόικας για την ανάγκη επιμήκυνσης του χρέους.
Ο Τρισέ απείλησε ουσιαστικά την Ελλάδα με «πυρηνικά» αντίποινα, καθώς δήλωνε χωρίς περιστροφές ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης, θα λάμβανε μέτρα που πρακτικά θα είχαν ως αναπόφευκτη κατάληξη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
«Γράφω για να σας ενημερώσω περί των σοβαρών κινδύνων που θα αναλάμβανε η ελληνική κυβέρνηση αν στην τρέχουσα συγκυρία επεδίωκε την αναπροσαρμογή του χρέους της, ακόμα και σε εθελοντική βάση. (...) Η επιδίωξη αυτής της στρατηγικής θα έθετε την αναχρηματοδότηση της Ελλάδας σε ευρώ σε μείζονα κίνδυνο», φέρεται να προειδοποίησε ο Τρισέ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες