Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Νέο χαράτσι για τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ.

Ι.Χ.

Αναταραχή επικρατεί στις εφορίες, καθώς όσοι ιδιοκτήτες ή έμποροι Ι.Χ. έχουν πουλήσει τα οχήματά τους στο εξωτερικό και όσοι επιθυμούν την απόσυρσή του και την οριστική διαγραφή του θα πρέπει να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την οριστική διαγραφή λόγω εξαγωγής.

Μοναδική εξαίρεση μη καταβολής των τελών υπάρχει μόνο για την περίπτωση της απόσυρσης κάποιου Ι.Χ. και μόνο

Όπως γράφει η «Ημερησία», όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των Ι.Χ. τους προκειμένου να το αποσύρουν ώστε να αποκτήσουν κάποιο καινούριο μοντέλο καταβάλλοντας χαμηλότερο τέλος ταξινόμησης μπορεί να το κάνουν χωρίς να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Έτσι αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν είναι όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας για να το εξάγουν (πώληση στο εξωτερικό) ή να το καταστρέψουν (οριστική διαγραφή).
Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα που οδηγούνται είτε για εξαγωγή είτε για καταστροφή τόσο του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) αλλά και της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) οι οποίοι έχουν ήδη αποστείλει υπομνήματα για το θέμα.
Οι έμποροι επισημαίνουν στην «Η» πως δεν είναι δυνατόν να πρέπει να καταβάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που παραλαμβάνονται από νταλίκες στα καταστήματά μας με προορισμό κάποια άλλο κράτος-μέλος καθώς τα συγκεκριμένα Ι.Χ. δεν κινούνται καθόλου επί ελληνικού εδάφους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες