Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα. Αναλαμβάνει ο Ρέντσι

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Το Δημοκρατικό Κόμμα ενέκρινε την πρόταση Ρέντσι. Πώς οδηγήθηκε στην έξοδο ο Ενρίκο Λέτα
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε την παραίτησή του το απόγευμα της Πέμπτης.
Το βράδυ θα συνεδριάσει και η ηγετική ομάδα του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.
Μένει να φανεί αν ο Ιταλός πρόεδρος Ναπολιτάνο θα ζητήσει από τον Ενρίκο Λέτα να μεταβεί στην βουλή και στην γερουσία για να εξακριβώσει αν διαθέτει ακόμη την στήριξη του κοινοβουλίου ή αν θα προτιμήσει να ξεκινήσει αμέσως διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Προηγήθηκε, η έγκριση από την ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), της πρότασης του γραμματέα του και δημάρχου της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τετραετή θητεία με 136 ψήφους υπέρ και 16 κατά.
Ο Ρέντσι, μιλώντας στα ηγετικά στελέχη του μεγαλύτερου κόμματος της ιταλικής κυβέρνησης συμμαχίας, τόνισε ότι «δεν θέλουμε να σύρουμε σε μια δίκη την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να γυρίσουμε σελίδα».
Για τον γραμματέα του PD, «είναι αναγκαίο να γίνει μια νέα προσπάθεια για να ξεπερασθεί η οικονομική και κοινωνική κρίση».
Ο 40χρονος επικεφαλής του PD είπε ότι επιδιώκει «μια ριζική αλλαγή», διότι διαφορετικά «το μόνο που θα επιτευχθεί είναι η φθορά των δημοκρατικών θεσμών και η περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης».
Ο Ρέντσι επέμεινε ότι «δεν υφίσταται προσωπική σύγκρουση με τον Λέτα, αλλά η Ιταλία βρίσκεται σε τέλμα και χρειάζεται άμεσα μια βαθύτατη αλλαγή».
«Με κατηγόρησαν, όπως και το κόμμα μας, ότι είμαι υπέρμετρα φιλόδοξος. Απαντώ ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε υπέρμετρα φιλόδοξοι», κατέληξε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ιταλικού κόμματος.
news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες