Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Κρούγκμαν: «Ζουρλομανδύας το ευρώ»

Κρούγκμαν: «Ζουρλομανδύας το ευρώ» Σφοδρή επίθεση του γνωστού οικονομολόγου κατά της Γερμανίας.

Όχι άλλη λιτότητα!

Ο οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν καλεί όλες τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης να ενωθούν κατά της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Irish Examiner, απευθύνθηκε στη κυβέρνηση της Ιρλανδίας και είπε: «Η απουσία μίας συμμαχίας των οφειλετών κρατών είναι σοκαριστική. Θα μπορούσαν να πουν "κοιτάξετε, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά κάντε μας τη χάρη"».
EU3Ο διάσημος νομπελίστας οικονομολόγος, που είναι πολέμιος της πολιτικής λιτότητας που επιβάλει η Γερμανία στην ευρωζώνη, χαρακτήρισε «ζουρλομανδύα» το ευρώ.

«Ακόμη και η ελάχιστη χαλάρωση όμως, μπορεί να σημαίνει λίγο λιγότερο απαίσια ζωή για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», σημειώνει ο Krugman.
Στη σφοδρότατη επίθεση κατά της Γερμανίας, ο Κρούγκμαν τονίζει ότι το ευρώ διοικείται αποκλειστικά για το συμφέρον της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης και αυτό θα οδηγήσει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση.
«Το ευρώ που επρόκειτο να ανοίξει το δρόμο για την ευρωπαϊκή ενότητα, θα οδηγήσει τελικά σε μία πολύ διχασμένη ήπειρο που νιώθει εξαπατημένη από τον πυρήνα», συμπεραίνει ο βραβευμένος οικονομολόγος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες