Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

"Μαύρα" τα 22 δισ. που βγήκαν στο εξωτερικό

 Μαύρα  τα 22 δισ. που βγήκαν στο εξωτερικό  Η φοροδιαφυγή στο ζενίθ. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιου Στασινόπουλου, αναφορικά με τη λίστα των 54.000 Ελλήνων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.

Από το συνολικό ποσό των 54 δισ. ευρώ τα 22 δισ. είναι ακάλυπτα, είπε ο κ. Στασινόπουλος, που σημαίνει πως δεν δικαιολογούνται από το "πόθεν έσχες" και κατά πάσα πιθανότητα είναι προϊόν εκτεταμένης φοροδιαφυγής.
Τις απαντήσεις έδωσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου εμφανίστηκε για να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την πορεία των ελέγχων των 54.000 ατόμων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.
Όμως, με δεδομένο ότι, πλέον, το ΣΔΟΕ δεν έχει ως κύρια αρμοδιότητα τη σύλληψη της φοροδιαφυγής αλλά το μεγάλο οικονομικό έγκλημα και την απάτη, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί σε ακρόαση ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, καθώς ο έλεγχος των εμβασμάτων θα γίνει από τις ΔΟΥ. «Πολλές φορές έχουμε κουβεντιάσει με τον υπουργό Οικονομικών την πορεία των ελέγχων για τη λίστα Λαγκάρντ. Πιέζομαι για ταχύτερα αποτελέσματα. Αλλά αυτό είναι θέμα των ελέγχων» δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, απαντώντας στο επίμονο ερώτημα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για το ποια είναι η στάση του κ. Στουρνάρα απέναντι στην καθυστέρηση που σημειώνεται σχετικά με τον έλεγχο των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Στασινόπουλος, αν και αποκάλυψε ότι για 155 φυσικά πρόσωπα έχει προχωρήσει ο φορολογικός έλεγχος, σε σύνολο 1.700 φυσικών προσώπων που έχουν ταυτοποιηθεί, δεν δέχθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις. Αντιθέτως, υπογράμμισε ότι στους μήνες που προηγήθηκαν έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την υποδομή των ελέγχων (συγκέντρωση στοιχείων από τις τράπεζες, σεμινάρια των στελεχών του ελεγκτικού μηχανισμού κλπ) και από δω και πέρα οι έλεγχοι θα αποδίδουν ταχύτερα αποτελέσματα. Ίσως, μάλιστα, και μέσα στο μήνα να υπάρξουν τα πρώτα πορίσματα για κάποιους από τους ελεγχόμενους.
Ο κ. Στασινόπουλος επικαλέστηκε το φορολογικό απόρρητο, το οποίο τον δεσμεύει να μην αποκαλύψει ονόματα Όμως, είπε ενδεικτικά ότι για τουλάχιστον έξι πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ η αποκρυβείσα περιουσία ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ. Σε κάθε περίπτωση τα πορίσματα που θα εκδοθούν για κάθε υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένα, καθώς πολλοί από τους καταθέτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, θεωρείται βέβαιο ότι θα καταθέσουν προσφυγές και άρα πρέπει τα συμπεράσματα του ΣΔΟΕ να είναι απολύτως «δεμένα».
imerisia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες