Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Στα πρόθυρα της ασιτίας 145.000 μαθητές

Στα πρόθυρα της ασιτίας 145.000 μαθητές Τουλάχιστον 1.000 σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν ζητήσει βοήθεια – Μόλις 3 στις 10 οικογένειες μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους
Μπορεί κάποιοι να κάνουν λόγο για φθηνή προπαγάνδα, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για μαθητές που λιποθυμάνε μέσα στις σχολικές αίθουσες ή εικόνες νηστικών παιδιών που πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι, ωστόσο τα σοκαριστικά στοιχεία που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας αποτελούν τη χειρότερη-δυστυχώς- επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει ξεπεράσει την κρίση αλλά αντίθετα μπαίνει όλο και πιο βαθιά στη «δίνη» της ύφεσης.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα της περίφημης «ανάκαμψης» και του πρωτογενούς πλεονάσματος, περίπου 145.000 παιδιά αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο του υποσιτισμού, αριθμός τριπλάσιος από τους 50.000 μαθητές που εξυπηρετεί το πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής το οποίο τρέχει το Ινστιτούτο «Prolepsis».
sxoleio
Τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την κρίση που πλήττει τις ελληνικές οικογένειες, αφού μόλις το 35,8% αυτών μπορεί να καλύψει οικονομικά τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανεργία και η πείνα δεν κάνουν διακρίσεις, με αποτέλεσμα ο χάρτης των κοινωνικών ανισοτήτων να καλύπτει όλη τη χώρα. Από τη βόρεια Ελλάδα μέχρι την Πελοπόννησο και την Αττική χιλιάδες οικογένειες υποφέρουν από την ύφεση.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το πρόγραμμα εξυπηρετεί 305 σχολεία με 44.697 μαθητές, ενώ από αυτή τη χρονιά αναμένεται τα καλυπτόμενα σχολεία να ξεπεράσουν τα 320, εξυπηρετώντας 50.000 μαθητές.
Διαβάστε επίσης:
De Morgen: Οι Έλληνες μαθητές λιμοκτονούν
Σοκ στη Ρόδο: Κοριτσάκι λιποθύμησε από την ασιτία
Συγκλονιστική επιστολή δασκάλας: 6χρονο ήρθε στο σχολείο σκελετωμένο
Σοκ: Αφήνουν 1 στους 3 μαθητές χωρίς φαγητό!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες