Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Σενάρια αντικατάστασης του Γιάννη Στουρνάρα-Ο Μάκης Βορίδης για υπουργός Οικονομικών;

Σενάρια αντικατάστασης του Γιάννη ΣτουρνάραΣτις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπ'αρχει έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Τα σενάρια αντικατάστασής πληθαίνουν. Ωστόσο είναι σαφές πως μια τέτοια απόφαση είναι υψηλής πολιτικής σημασίας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα και τις συνέπειες προτού προχωρήσει.
Όπως αναφέρει και το περιοδικό "Επίκαιρα", στο τρέχον τεύχος, ο κ. Σαμαράς προσανατολίζεται σε έναν "ανασχηματισμό ευρωεκλογών", σκοπεύοντας ν' αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα με τον καινούριο χρόνο, εφόσον θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος διαπραγματεύσεων με την τρόικα και έχοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. 

Πολιτικές εξελίξεις αναμένονται λόγω της αδιαλλαξίας της τρόικας και της εμμονής των δανειστών για συγκεκριμένα μέτρα... 

Ο Μάκης Βορίδης για υπουργός Οικονομικών; Μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση στην κυβέρνηση λόγω της παράλογης στάσης της τρόικας και των ωμών υποδείξεων για μέτρα τα οποία η κυβέρνηση δεν μπορέι να αποδεχτεί.
Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για πιο σκληρή στάση της ελληνικής κυβέρνησης που προϋποθέτει και την αλλάγή προσώπων. Μεταξύ άλλων ακούγεται για το υπουργείο Οικονομικών το όνομα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Μάκη Βορίδη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες