Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Τέλος... επανασύνδεσης σε όλους τους καταναλωτές

Αλαλούμ με το ζήτημα της επανασύνδεσης του ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά που ζουν στο σκοτάδι ενώ η κακοκαιρία και το ψύχος απειλούν.
Με νεότερη συνέντευξη ο υπουργός Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι τελικά όλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα επιβαρυνθούν με 50 λεπτά το χρόνο αντικρούοντας προηγούμενη δήλωσή του ότι θα πληρώσουν οι πλούσιοι καταναλωτές και άλλη ότι κανείς δεν θα επιβαρυνθεί.

Στο μεταξύ δήμοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να κάνουν έρευνα και να στείλουν τα στοιχεία όσων έχουν ανάγκη στη ΔΕΗ, ώστε να μην κόβεται το ρεύμα.

Μιλώντας το πρωί στον Ant1 ο υπουργός, Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε μία επιβάρυνση 50 λεπτών σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να πληρωθεί το κόστος των επανασυνδέσεων. 

Σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί μια ειδική κατηγορία στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπου θα ενταχθούν οι περίπου 10.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων ή της Εκκλησίας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε ότι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα καμία από αυτές τις οικογένειες, με μοναδικό τίμημα για όλους τους υπόλοιπους μόνο μισό ευρώ. «Η απόφαση είναι, αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου ώστε με ένα κόστος περίπου 0,5 ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης» ανέφερε.

Διαβάστε: "Χωρίς τέλος η επανασύνδεση του ρεύματος"
Συνέντευξη του υπουργού στο Mega


Σύμφωνα με την Καθημερινή η ΔΕΗ ζητεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα στοιχεία των άπορων δημοτών με κομμένο ρεύμα ώστε να τους το επανασυνδέσει, ενώ οι δήμαρχοι αντιπροτείνουν στην επιχείρηση να τους αποστείλει την κατάσταση με εκείνους στους οποίους έχει κόψει το ρεύμα, καθώς δεν διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό για την «έρευνα» που απαιτείται.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη η ΔΕΗ με επιστολή της προς τους προέδρους της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και της ΚΕΔΕ, Γ. Σγουρό και Κ. Ασκούνη, ζήτησε την αποστολή καταστάσεων με όσους είχαν ενταχθεί την 1η Νοεμβρίου 2013 στις αντίστοιχες κοινωνικές δομές των δήμων και στους οποίους έχει γίνει διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας τους.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα που έχει προβληθεί από κάποιους δήμους, να δώσει η ΔΕΗ λίστες καταναλωτών που τους έχει κόψει το ρεύμα, κύκλοι της επιχείρησης τονίζουν ότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα που εκ του νόμου δεν επιτρέπεται να κοινοποιήσει, αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Διαβάστε:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες