Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Κρυφό δωράκι 7,5 δισ. ευρώ

dromoiΣε 7,5 δισ. ευρώ ανέρχονται τα αναμενόμενα έσοδα από τα διόδια που απεμπόλησε το Δημόσιο, με χρονικό ορίζοντα το 2038, στο πλαίσιο των «σκληρών» διαπραγματεύσεων με τους εργολάβους για την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους!

Η κρυφή αυτή απώλεια για τα άδεια κρατικά ταμεία πέρασε στα… μουγκά, αλλά αποκαλύφθηκε από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, η οποία συνοδεύει την κατάθεση των τεσσάρων συμβάσεων στη Βουλή. Το «δωράκι» συμπληρώνει τον «χορό» των δισ. προς τους εργολάβους και περιορίζει τα μελλοντικά έσοδα του Δημοσίου στα 9 δισ. ευρώ.
Το σχετικό νομοσχέδιο συζητείται σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και αναμένεται να επικυρωθεί από την Ολομέλεια σε μία εβδομάδα, τηρώντας την… παράδοση του «κατεπείγοντος» που ακολουθούν Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη φορά λόγω της ανάγκης να εγκριθούν από τις Βρυξέλλες οι αλλαγές στα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που αφαιρέθηκαν από άλλα έργα για χάρη των αυτοκινητόδρομων. Σήμερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει τις τελικές συμφωνίες στον επίτροπο Ολι Ρεν.
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Χαράς Τζαναβάρα στη σελίδα 6 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί 3/12/13

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες