Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Goldman Sachs: Λάθος μας που βοηθήσαμε την Ελλάδα να μπει στο ευρώ το 2001- Δεν θα το ξανακάναμε

Goldman Sachs: Λάθος μας που βοηθήσαμε την Ελλάδα να μπει στο ευρώ το 2001- Δεν θα το ξανακάναμεΜετανιωμένη εμφανίζεται η τράπεζα Goldman Sachs για το «καμουφλάρισμα» του ελληνικού χρέους το 2001 και για το swap που είχε «μαγειρέψει» επί κυβέρνησης Σημίτη προκειμένου να πληροί τα κριτήρια του Μάαστριχτ, με τον αντιπρόεδρο της Μάικλ Σέργουντ να δηλώνει πως «σίγουρα δεν θα κάναμε μια συναλλαγή σαν και αυτή σήμερα».

Σε δηλώσεις του στο Channel 4 του Λονδίνου, ο Σέργουντ όχι μόνο εμφανίστηκε μετανιωμένος από την εμπλοκή της Goldman Sachs στην ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά μάλιστα επεσήμανε πως «υπάρχουν συναλλαγές ίδιας μορφής που μας έχουν παρουσιαστεί και από άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, τις οποίες ωστόσο έχουμε απορρίψει επειδή αισθανθήκαμε πως δεν υπήρχε η απαραίτητη διαφάνεια γύρω από αυτά», μεταδίδει το Bloomberg.
Στη συνέχεια, το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο, αναφέρεται και στη -γνωστή πλέον- εμπλοκή της Goldman Sachs το 2001 στην ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, λέγοντας: «Η Goldman Sachs πούλησε στην Ελλάδα ένα παράγωγο το 2001 το οποίο είχε καλυμμένο ένα δάνειο, βοηθώντας την να πιάσει τους στόχους που είχαν τεθεί από την Ευρωζώνη. Η συμφωνία αυτή, κόστισε αργότερα στην Ελλάδα πολλά δισ. ευρώ και τα άσχημα οικονομικά της χώρας προκάλεσαν τα πακέτα στήριξης από την ΕΕ, όταν άρχισε η οικονομική κρίση» αναφέρει το Bloomberg.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες