Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Τέλος το εξαμηνο; Νέες απεργίες αποφάσισαν οι πανεπιστημιακοί

Πάει το εξάμηνο! Νέες απεργίες αποφάσισαν οι πανεπιστημιακοί-
Λιποθυμίες στο ΕΚΠΑΟι διοικητικοί υπάλληλοι δεν πείσθηκαν από τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ότι διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις...

Να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατά τη συνέλευσή τους αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για την Παρασκευή και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι αντιδρούν στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για διαθεσιμότητα και δεν πείσθηκαν από τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ότι διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος κατά τη χθεσινή τους συνάντηση τόνισε στους διοικητικούς υπαλλήλους πως 650 υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν σε ιδρύματα που έχουν κενά. Ωστόσο, αυτό αφήνει απ' έξω πολλούς άλλους, καθώς με την Κοινή Υπουργική Απόφαση τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί από οκτώ ΑΕΙ.
Λιποθυμία στο Καποδιστριακό
Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι φαίνεται πως θα καταλήξουν στην ίδια απόφαση με τους συναδέλφους τους στο ΕΜΠ. 
Η συνεδρίαση γίνεται σε κλίμα έντασης, αφού οι διοικητικοί εμφανιζονται μοιρασμένοι στα δυο.
Ενδεικτικό της έντασης ήταν και το γεγονός ότι αποδοκιμάστηκε έντονα ένας από τους διοικητικούς, ο οποίος μετείχε στην χθεσινή συνάντηση με τον Κ.Αρβανιτόπουλο. Ο συνδικαλιστής, προτεινε στη γενική συνέλευση να σταματήσουν οι απεργίες και τότε επικράτησε πανδαιμόνιο.
Πολλοί που διαφωνούσαν άρχισαν να φωνάζουν και να λένε ότι δεν έχουν πειστεί από τις προθέσεις του Αρβανιτόπουλου.
Μάλιστα, λίγο μετά τις 14.00 και λόγω της όξυνσης των πνευμάτων μια γυναίκα λιποθύμησε. Επι τόπου έφτασαν μηχανές με μέλη του ΕΚΑΒ και αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες