Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ισραήλ: «Σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης, η Ελλάδα θα γονατίσει τον τουρκικό στρατό σε 48 ώρες»!


Την ήττα της Τουρκίας στο πόλεμο της Συρίας παραδέχεται η Τούρκικη εφημερίδα «Ζaman « σε άρθρο της «Lale Kemal» που προειδοποιεί για μαζική εισροή μεταναστών από τη Συρία στη Τουρκία αλλά και τον υπαρκτό κίνδυνο από τις Ισλαμικές οπλισμένες ομάδες που νικήθηκαν παρά την σημαντική βοήθεια των Δυτικών και της Τουρκίας!

Στο άρθρο της η δημοσιογράφος (φωτο) αναφέρει ως πηγές εκθέσεις του ΝΑΤΟ αλλά και Τουρκικές Στρατιωτικές πηγές που εκτίμησαν την κατάσταση για τον πόλεμο της Συρίας, που ματώνει τη Χώρα εδώ και 2,5χρόνια!
Για πρώτη φορά αναφέρεται σε αυτή την έκθεση πως οι Σύριοι Ιπτάμενοι πραγματοποίησαν περί τις 100 εξόδους ημερησίως και η Τούρκικη Πολεμική αεροπορία στέκεται προβληματισμένη σε αυτό!

Χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα η Τουρκάλα δημοσιογράφος κάνει λόγο πως Τούρκοι Επιτελείς (σύμφωνα με απόρρητη έκθεση των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών) ανέφεραν ότι στην πρόσφατη άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» τα Πολεμικά αεροσκάφη της Ελλάδος πραγματοποίησαν περισσότερες από 800 εξόδους  (στις πέντε ημέρες της ασκήσεως), επιβάλλοντας απόλυτη κυριαρχία των Ελληνικών Μαχητικών στο Αιγαίο, ενώ αναφέρουν επίσης ότι ασκήθηκε περισσότερος από 70.000 στρατός και περισσότερα από 100 Πολεμικά πλοία, χωρίς να υπάρχει καν κρίση στο Αιγαίο!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι Τούρκοι Επιτελείς μετά από αυτό στόχευσαν τα Ελληνικά κέντρα διοικήσεως της Πολεμικής αεροπορίας σε Tακτικό Eπίπεδο!
Σίγουρα όμως η πρόσφατη Άσκηση των Αντιαεροπορικών Μονάδων «Δικέφαλος Αετός» όπου τα στοιχεία των Ρώσικων και άγνωστων για τα Τούρκικα Μαχητικά Α/Α συστήματα «έβγαζαν μάτια» στο πεδίο βολής της Κρήτης, πρόκειται να προβληματίσουν ακόμη περισσότερο τους Επιτελείς του Τούρκικου Επιτελείου!

Το σημαντικό Ελληνικό πλεονέκτημα της Πολεμικής μας αεροπορίας για την μαζική και συνεχή έξοδο των Πολεμικών μας είναι από μόνο του Στρατηγικό πλεονέκτημα!
Αρκεί να αφήσουμε την μιζέρια στην άκρη και από ότι φαίνεται η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας άφησαν το παιχνίδι στους Στρατιωτικούς με σοβαρά αποτελέσματα!

Για πρώτη φορά η Ελληνική πλευρά ασκήθηκε με καθαρά τακτικό επιθετικό σενάριο και έστειλαν ταχυκίνητες αερομεταφερόμενες μονάδες παντού και όχι βραδυκίνητες μονάδες με στρατόπεδα εγκατάστασης, μαγειρεία και μονάδες υποστήριξης!
Σύμφωνα με την τελευταία αυτή άσκηση, οι μονάδες που θα δράσουν ταχύτατα τις πρώτες ώρες του Πολέμου πρέπει να είναι αυτάρκεις σε οπλισμό, πυρομαχικά και τρόφιμα με ορίζοντα 3 ημερών!

Δεν θα συμβουλεύσουμε εμείς τους επιτελείς μας, αλλά ο σύγχρονος τρόπος του Πολέμου και η δράση των Ελληνικών Μαχητικών με τις συνεχείς εξόδους τις πρώτες ώρες και ημέρες του Πολέμου, θα δώσουν το άμεσο και συντριπτικό χτύπημα στις υποδομές Στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων με στόχο το ηθικό και όχι μόνο..

Οι Έλληνες χειριστές στο Αιγαίο έχουν ένα πανίσχυρο πλεονέκτημα, μπορούν να πετάξουν από πολλά σημεία ταυτόχρονα ενώ τα Μιράζ 2000-5 είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον τομέα των εμπλοκών!

Ο αριθμός εξόδων των ελλήνων χειριστών είναι εξωπραγματικός ακόμη και σε συνθήκες πολέμου και όχι ειρήνης και ίσως αυτό να έκανε πριν από μερικούς μήνες έναν από τους Αξιωματούχους του Ισραήλ να πει με σιγουριά ότι «σε 48ώρες η Ελληνική Αεροπορία θα γονατίσει την Τούρκικη Πολεμική Μηχανή»!

Αρκεί, βέβαια, να της το επιτρέψει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο συνήθως αρέσκεται σε διαιτησίες τρίτων και σε προβληματισμούς τρόπου υποχώρησης όταν ασκούνται υψηλές πιέσεις…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες