Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΗΠΑ: Κατέρρευσαν (εκ νέου) οι συνομιλίες Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και Ομπάμα

ΗΠΑ: Κατέρρευσαν οι συνομιλίες Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και ΟμπάμαΣε αδιέξοδο κατέληξαν οι συνομιλίες ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Μπαράκ Ομπάμα για τον τερματισμό της παράλυσης μέρους του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ και για την αποτροπή μιας στάσης πληρωμών. Οι Ρεπουμπλικάνοι καταγγέλλουν αδιαλλαξία του Ομπάμα και έριξαν το μπαλάκι στη Γερουσία, όπου πηγές αναφέρουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι του Σώματος μπλοκάρουν το νομοσχέδιο για αύξηση του ορίου του χρέους.

Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές, έπειτα από μια έκτακτη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που πραγματοποίησαν το Σάββατο με τους επικεφαλής τους, βγήκαν οργισμένοι, κατηγορώντας τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτει τις προτάσεις τους και αρνείται να διαπραγματευτεί μαζί τους.
Μάλιστα, οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγόρησαν τον αμερικανό πρόεδρο ότι αρνήθηκε την πρότασή τους για έξοδο από την κρίση όσον αφορά το όριο του χρέους.

 

«Πήγαμε να διαπραγματευθούμε και δεν αποδέχθηκε καμία πρόταση» δήλωσε ο βουλευτής Ντάρελ Ίσα, έπειτα από μία κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας το πρωί του Σαββάτου (ώρα Αμερικής).
Ο Έρικ Κάντορ, επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε απογοητευμένος από την πορεία των συνομιλιών μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και του Λευκού Οίκου.
«Στο στάδιο αυτό, ελπίζω πως η Γερουσία θα αντισταθεί και πως όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μιλήσουν με την ίδια φωνή» δήλωσε.
Σύμφωνα με πηγή του Κογκρέσου, οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας μπλόκαραν το νομοσχέδιο για αύξηση του ορίου του χρέους.
Ωστόσο, ο Έρικ Κάντορ πρόσθεσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να βρουν μια λύση «το ταχύτερο δυνατό».
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Χάρι Ράιντ και ο Ρεπουμπλικάνος ομόλογός του, Μιτς ΜακΚόνελ βρίσκονται σε συνομιλίες, αφήνοντας ανοιχτή μια χαραμάδα ελπίδας ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία, έστω και την ύστατη στιγμή.
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Κογκρέσο «να κάνει τη δουλειά του» και να βρει λύση για να μπει τέλος στο αδιέξοδο.
Εν τω μεταξύ, ο Πιτ Σέσιονς, υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τις επόμενες ημέρες θα υποβάλουν μια νέα πρόταση.
Το ρεπουμπλικανικό κόμμα αρνείται να αυξήσει το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, που ανέρχεται σήμερα στα 16,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Θέλοντας να επιτύχουν πλήγμα στην μεταρρύθμιση Ομπάμα στον τομέα της Υγείας, οι Ρεπουμπλικάνοι επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών πρέπει να συνδεθεί με την καθυστέρηση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης, παρά τις εκκλήσεις μετριοπαθών του κόμματός τους για να μη συνδέονται τα δύο θέματα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους να συμφωνήσουν στην αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους για μεγαλύτερο διάστημα από έξι εβδομάδες -όπως προτείνουν-, λέγοντας ότι η αμερικανική οικονομία πρέπει να περάσει την περίοδο των Χριστουγέννων χωρίς προβλήματα.
tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες