Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Σάλος στη Γερμανία από τα 690.000 ευρώ που πήρε η Μέρκελ από την BMW

Σάλος στη Γερμανία από τα 690.000 ευρώ που πήρε η Μέρκελ από την BMWΤριγμούς προκαλεί η αποκάλυψη του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Ντι Λίνκε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες δέχθηκαν μεγάλη δωρεά από τρεις μεγαλομετόχους της BMW.
Το αντιπολιτευόμενο κόμμα αναφέρθηκε στην δωρεά, ως απόδειξη μιας ιδιαιτέρως στενής σχέσης μεταξύ της Μέρκελ και των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η χορηγία έγινε λίγες ημέρες προτού η Γερμανία μπλοκάρει την εισαγωγή αυστηρότερων κανονισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα. Το κόμμα της Μέρκελ παραδέχθηκε ότι έλαβε ποσό ύψους 690.000 ευρώ από στελέχη της BMW. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η αποδοχή της δωρεάς ήταν «εντελώς άσχετη με κάθε μεμονωμένη πολιτική απόφαση». Η δωρεά ανακοινώθηκε σε ιστοσελίδα της Βουλής και μετατόπισε προς στιγμήν το ενδιαφέρον από τον σχηματισμός κυβέρνησης.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε με οργή.
«Είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση εξαγοράς της πολιτικής εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο Κλάους Ερνστ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Αριστερά. Πράγματι, μόλις την περασμένη Δευτέρα το συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ανέβαλε την απόφαση για τη μείωση των εκπομπών ρύπων από το 2020, έπειτα από πιέσεις της Γερμανίας.
Το έμβασμα της BMW έγινε στις 9 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές, για να μην εκληφθεί ως προσπάθεια επηρεασμού, εξήγησε εκπρόσωπος της οικογένειας Κβαντ της BMW, η οποία στηρίζει επί χρόνια το κόμμα της Μέρκελ, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες