Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Πρόταση νομοθετικής παρέμβασης κατά τις Χρυσής Αυγής τις προσεχείς μέρες

http://images.newsnow.gr/50/507406/poios-itan-o-pavlos-fyssas---giati-apokalountan-dolofonos-tou-parelthontos-1-315x236.jpg Τη «βαθύτατη οδύνη» του για την απώλεια της ζωής του 34χρονου Παύλου Φύσσα εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, διαμηνύοντας ότι η Πολιτεία δεν θα μείνει απαθής απέναντι στη δολοφονία.

«Είμαι συγκλονισμένος από το γεγονός και αντιλαμβάνομαι πλήρως την κρισιμότητα των περιστάσεων», τόνισε ο κ. Δένδιας, σημειώνοντας ότι «τα τελευταία απαράδεκτα γεγονότα στο Μελιγαλά, η χθεσινή απαξίωση του Κοινοβουλίου και η αποτρόπαια δολοφονία στο Κερατσίνι από δράστη προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή, κατά δήλωση του ίδιου, δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προανήγγειλε μάλιστα πρόταση νομοθετικής παρέμβασης με αντικείμενο τη διεύρυνση του άρθρου 187 του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 του ποινικού κώδικα περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας, διευκρινίζοντας ότι θα θέσει τη ρύθμιση σε δημόσιο διάλογο τις προσεχείς ημέρες.
Σημειώνεται, ότι το άρθρο 187 αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ το άρθρο 195 αφορά, ουσιαστικά, τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και η διεύρυνση συνίσταται στο ότι, πλέον, παραστρατιωτικές οργανώσεις θα χαρακτηρίζονται ομάδες με στρατιωτική οργάνωση και συμπεριφορά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ένοπλα σώματα ή χωρίς οπλισμό, όπως στην περίπτωση του Μελιγαλά.
Απηύθυνε ακόμη έκκληση στις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις και στους απλούς πολίτες να συναποφασίσουν οριστικά ότι ούτε η κοινωνία, ούτε η Πολιτεία θα αποδεχτούν πράξεις και πρακτικές που υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα και μεταφέρουν συμπεριφορές υπόκοσμου στην πολιτική ζωή.
«Να σταθούμε, τελικά, όλοι απέναντι στην ιστορία μας και να αναλογιστούμε αν τα χαρακτηριστικά πολιτικού μορφώματος σήμερα στην πατρίδα μας ταυτίζονται με την αντίληψη μορφωμάτων του παρελθόντος στη Γερμανία και την Ιταλία, αν η στρατιωτικού τύπου δομή που είδαμε στον Μελιγαλά παραπέμπει στη λογική της βίας, της διάκρισης και της φασιστικής κοσμοθεωρίας, και τελικά σε εποχές που η μαύρη αμφίεση και η ναζιστική και φασιστική βία άφησαν βαθιά και οδυνηρά αποτυπώματα στην ψυχή της ελληνικής κοινωνίας», κατέληξε.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., ο 45χρονος συλληφθείς, την ώρα που στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο-συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων, κατέφθασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του και αφού το στάθμευσε, κατέβηκε και με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του κατάφερε χτυπήματα στο θύμα.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που ενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή και ενημερώθηκε από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη συμπλοκή, προσέτρεξε άμεσα στο περιστατικό. Την ώρα που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το θύμα είχε δεχθεί ήδη τα χτυπήματα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως δράστη τον 45χρονο, ο οποίος και συνελήφθη επιτόπου.
Στο χώρο της συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι-στιλέτο με ίχνη αίματος.
Το θύμα μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ σύμφωνα με τους ιατρούς, φέρει δύο τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς, κατά την εξέτασή του στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από μαρτυρικές καταθέσεις.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer). Όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στην οικία, υπήρχαν επιπλέον ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τα οποία απομάκρυνε, μετά το περιστατικό, και αναζητούνται.
Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες, παρουσία εκπροσώπων των Δικαστικών Αρχών, σε διάφορους χώρους, σπίτια και γραφεία, για την αναζήτηση στοιχείων και πειστηρίων που σχετίζονται με το δράστη και την πράξη της ανθρωποκτονίας.

Συντονισμένα πυρά από τα κόμματα «Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε την ωμή βία που προέρχεται από το χώρο της Χρυσής Αυγής. Είμαστε οι πρώτοι που τους αποκαλέσαμε νεοναζί», δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.
Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ακόμη ότι σε κάθε περίπτωση η Δικαιοσύνη θα κάνει άμεσα και στο ακέραιο το καθήκον της.
«Ζητάμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υψώσουμε φραγμό στον φαύλο κύκλο της έντασης και της βίας. Η Δημοκρατία χρειάζεται σταθερότητα, σύνεση και υπευθυνότητα από όλους», πρόσθεσε.
«Η βία δεν θα περάσει. Η στρατηγική της έντασης δεν θα περάσει», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τον Κώδικα Δικηγόρων, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που προέρχεται από συγκεκριμένο χώρο, τη Χρυσή Αυγή» και διαβεβαίωσε ότι το κράτος διαφυλάσσει την ασφάλεια των πολιτών.
«Οι πάντες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη», τόνισε.
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη στυγερή δολοφονία ενός συμπολίτη μας από συμμορίτικη ομάδα και δράστη που ομολογεί ότι είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής» δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος.
«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ναζιστικής αντίληψης του μίσους που εκτρέφει και προωθεί η Χρυσή Αυγή και οδήγησαν σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, για το οποίο οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα», πρόσθεσε τονίζοντας ότι αυτή την ώρα χρειάζεται αυτοσυγκράτηση για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας και της κοινωνικής ομαλότητας.

Την οδύνη του για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ενώ έκανε λόγο για «σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής». Σε δηλώσεις του στη διάρκεια του απεργιακού συλλαλητηρίου, ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε μάλιστα προσωπικά εναντίον του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να συνειδητοποιεί σήμερα «τη μεγάλη ευθύνη που έχει, όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια».
Επεσήμανε πάντως ότι αυτή την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία, αλλά και δημοκρατική εγρήγορση. «Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε κινδύνους. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης ενδεχομένως να εμπεριέχουν και προβοκάτσιες. Ως εκ τούτου χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση ώστε να μετατραπεί η οργή που έχει σήμερα ο κάθε Έλληνας σε αποφασιστικότητα, για να απομονώσουμε στη συνείδηση του λαού μας τον φασισμό και τους δολοφόνους, υπογράμμισε.
Για «κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής» έκανε λόγο νωρίτερα η Κουμουνδούρου.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν στην αντιμετώπισή τους η επίκληση από τα πιο επίσημα χείλη της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων που τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χρυσή Αυγή και χτυπά την δημοκρατία».
«Μεγάλο κώδωνα κινδύνου για το μέλλον της χώρας» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη «στυγερή δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών» στην Αμφιάλη.
«Αυτή την ώρα ενωμένος ο λαός πρέπει να υπερασπίσει την επιβίωση του ενάντια στα μνημόνια και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας ενάντια στον φασισμό. Μόνο ένας ενωμένος και αποφασισμένος λαός που αγωνίζεται για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση μπορεί να κόψει το δολοφονικό χέρι του φασισμού το οποίο δυστυχώς εκκολάπτουν ορισμένα κέντρα εξουσίας και ισχυρές μερίδες του κεφαλαίου», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης στο naftemporiki.gr.
«Η ανοχή προς την Χρυσή Αυγή έφερε νεκρό. Να σαπίσουν στην φυλακή οι δράστες», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε ανάρτησή του στο twitter για το φονικό. «Αντιφασιστικό μέτωπο τώρα. Μαζικά - ειρηνικά για τη δημοκρατική ομαλότητα», συμπλήρωσε.
Εγκληματική οργάνωση αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή το ΠΑΣΟΚ. «Η Χρυσή Αυγή πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών», τόνισε σε ανακοίνωσή του για το φονικό στην Αμφιάλη.
Σημείωσε ακόμη ότι «μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.» και πρόσθεσε ότι «πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών».
Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός «πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου απέναντι στη μαύρη συμμαχία» υπογράμμισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Όσο οι ναζιστές, με παραινέσεις πολιτικών και ''δημοσιογράφων'', ετοιμάζονται να αναρριχηθούν στην εξουσία σα νέοι εταίροι τηςσυγκυβέρνησης των δανειστών, τόσο θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Κάλεσμα σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου «να συμφωνήσουν στη συγκρότηση ενός μετώπου υπεράσπισης της ομαλότητας και της Δημοκρατίας, απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές», απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
«Ο χθεσινός νεκρός, νεαρός αντιφασίστας στο Κερατσίνι και η δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στα Πέραμα, μεγαλώνουν επικίνδυνα τον κύκλο αίματος στη χώρα και απειλούν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα. Η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Σημείωσε τέλος ότι καμία πολιτική διαφορά δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο «απόλυτο κακό».
«Ήταν αναμενόμενο», σχολίασε νωρίτερα το κόμμα, συμπληρώνοντας ότι «η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών».
Από την πλευρά του το ΚΚΕ έκανε λόγο για «θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής».
«Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα», τόνισε το Κομμουνιστικό Κόμμα και πρόσθεσε:
«Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».

XRYSHAYGHCOM
Ο Η. Κασιδιάρης για τις έρευνες της ΕΛΑΣ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Με ανακοίνωσή της, πάντως, η Χρυσή Αυγή διέψευσε κατηγορηματικά  τα περί εμπλοκής της στο φονικό και προανήγγειλε  προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον όσων «την εμπλέκουν καθ' οινοδήποτε τρόπο στο έγκλημα», κάνοντας λόγο για «άθλιους συκοφάντες». «Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Χαρακτήρισε ακόμη «παράνομες εισβολές» στα γραφεία της τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας λόγο για «μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση τρομοκράτησης των Εθνικιστών». «Σήμερα στη Βουλή φάνηκε ξεκάθαρα ο στόχος του καθεστώτος. Όπως δήλωσαν όλοι οι εκπρόσωποι των διεφθαρμένων κομμάτων, στόχος τους είναι να τεθεί εκτός νόμου το Εθνικιστικό Κίνημα. Μας πολεμούν όλοι, γιατί είμαστε ο μόνος φόβος για το άθλιο και ανθελληνικό καθεστώς τους», σημείωσε.

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ:   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες