Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Οριζόντιες περικοπές στα ΑΕΙ

PANEPISTHMIO 1Με στοιχεία από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών απειλεί να φτιάξει τις λίστες διαθεσιμότητας ο υπουργός Παιδείας - Εξάμηνη παράταση στην αυτοαξιολόγηση ζητούν οι πρυτάνεις και βάζουν λουκέτο στα Πανεπιστήμια. 


Το μέτωπο στα ΑΕΙ φουντώνει. Μετά τη χθεσινή αποτυχία να βρεθεί λύση στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, όλα πλέον είναι στον αέρα. Τα ΑΕΙ το ένα μετά το άλλο βάζουν λουκέτο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων μαζί με τους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητές κλιμακώνονται και οι διοικήσεις ετοιμάζονται για τις προσφυγές στα δικαστήρια.
Τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας περνά σε οριζόντια παρέμβαση προκειμένου να συντάξει τις λίστες της διαθεσιμότητας που δεν φτιάχνουν οι διοικήσεις, καθώς θέλει να είναι έτοιμες μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.
Συζήτησαν σχέδιο β
Ήταν σκληρό το παζάρι για την τύχη των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που εξελισσόταν, χθες, επί ώρες, αρχικά στο υπουργείο Παιδείας και ακολούθως στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.
Αν και ο υπουργός Παιδείας έφυγε από το πρωθυπουργικό μέγαρο με την εντολή-τελεσίγραφο να βρει λύση μέσα στο Σαββατοκύριακο –καθώς λήγει η επίσημη προθεσμία για τις λίστες-, ήταν πολλά τα σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο β και κυρίως με πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας που έχει και την καυτή πατάτα στα χέρια του.
Το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ τον κρατά έξω από την αυλή τους και γνωρίζει τις συνέπειες της εισβολής με οριζόντια μέτρα, τα οποία, ωστόσο, είναι πλέον αναπόφευκτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες