Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

«Στον αέρα» ο θεσμός των ολοήμερων σχολείων!

«Στον αέρα» ο θεσμός των ολοήμερων σχολείων Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα χιλιάδες γονείς που ενημερώθηκαν ότι το σχολείο των παιδιών τους παύει να είναι ολοήμερο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.
Τα ολοήμερα σχολεία είναι ένας θεσμός ο οποίος είχε «λύσει τα χέρια» χιλιάδων οικογενειών, ενώ έχει παιδαγωγική και κοινωνική διάσταση. Παραμένοντας τα παιδιά μετά το πέρας του ωραρίου στο σχολείο αφενός εξυπηρετούνταν οι γονείς που εργάζονταν μέχρι αργά, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευτικοί τα βοηθούσαν στα μαθήματα της επόμενης ημέρας και φρόντιζαν να περνούν εποικοδομητικά την ώρα τους.
Ωστόσο σήμερα λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη χώρα και λόγω των ελλείψεων προσωπικού, η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία είναι στον «αέρα».
Τα περισσότερα ολοήμερα σχολεία προχώρησαν σε διεύρυνση του ωραρίου τους μέχρι τις 14:00 και μετά τον καθιερωμένο αγιασμό οι διευθυντές ενημέρωσαν τους γονείς ότι για την ώρα μόνο η πρωινή ζώνη του ολοήμερου σχολείου (07:00-08:00) μπορεί να καλυφθεί.
Κι όλα αυτά την ημέρα του αγιασμού, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει τα σχολεία, με τους γονείς να πρέπει την τελευταία στιγμή να βρουν λύση.
Όπως εξήγησε στο newsbomb.gr o κ. Τριαντάφυλλος Οικονόμου, Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ο λόγος που προέκυψαν τα κενά προσωπικού είναι ότι φέτος αφενός δεν έγιναν διορισμοί και αφετέρου μειώθηκαν οι προσλήψεις αναπληρωτών. Την ίδια ώρα συνταξιοδοτήθηκαν 2.000 εκπαιδευτικοί.
Από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο δίνει οδηγίες σχετικά με την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.
Στην εγκύκλιο ζητείται από τα σχολεία «να δίνεται προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών των μικρότερων τάξεων, όσον αφορά το ολοήμερο πρόγραμμα. Προηγείται η δημιουργία και λειτουργία ολοήμερου τμήματος για τους μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων και, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, δημιουργείται ολοήμερο τμήμα και για τις υπόλοιπες τάξεις».
Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες