Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ένα ευρώ για κάθε συνταγή από Νοέμβριο 2013


«Καπέλο» ένα ευρώ σε κάθε συνταγή βάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση των αυξήσεων στα εισιτήρια των νοσοκομείων από 5 στα 25 ευρώ.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Νοέμβριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών και οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν ένα ευρώ για κάθε ιατρική συνταγή που θα εκτελείται στα φαρμακεία.
«Πρόκειται για ένα μέτρο που, εκτός όλων των άλλων επιπτώσεων που έχει, καθιστά τους φαρμακοποιούς και… εισπράκτορες των χαρατσιών του ΕΟΠΥΥ« σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ο κ. Λουράντος.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο «χαράτσι» αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης από το 2011, καθώς έκτοτε υπήρχε νομοθετική πρόβλεψη. Ωστόσο αν και είχε τεθεί ως προϋπόθεση η έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, με πρόσφατο νόμο το συγκεκριμένο εδάφιο «εξαφανίστηκε». Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για τέχνασμα της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για να εξασφαλιστεί εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορέσουν οι θιγόμενοι να καταφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
«Δεν φτάνει που ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ό,τι αναξιοπιστότερο στη χώρα μας, δεν φθάνει που ο τζίρος των φαρμακείων σε συνδυασμό με την ουσιαστική μείωση του ποσοστού μας κέρδους έχει μειωθεί, δεν φθάνει που τα χρέη του κινδυνεύουν να μείνουν ανάμνηση… πικρή, καλούμεθα να εισπράξουμε και τα… χαράτσια του. Ούτε ΔΕΗ να ήταν τα φαρμακεία μας!!!» καταλήγει η ανακοίνωση του προέδρου των φαρμακοποιών Αθήνας, κ. Λουράντου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες