Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Σταματά από την EBU η αναμετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ!

 
Σταματά από την EBU η αναμετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ
Τέλος στη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ αποφάσισε να βάλει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της, μέσω της ιστοσελίδας της. Έτσι, από το πρωί της Τετάρτης 21 Αυγούστου, θα διακοπεί η αναμετάδοση του σήματος της πρώην δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που γινόταν έως σήμερα μέσω της διαδικτυακής σελίδας της ΕΒU. 


Σύμφωνα με την EBU, η απόφαση ελήφθη μετά τις αναφορές ότι ο προσωρινός αντικαταστάτης της ΕΡΤ, η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, θα μεταδώσει δελτία ειδήσεων αυτή την εβδομάδα.

Όπως τονίζεται, από τις 12 Ιουνίου έως σήμερα, η ΕΒU πραγματοποίησε 8,5 εκατομμύρια ζωντανές μεταδόσεις σε 4,4 εκατομμύρια ώρες. Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια μοναδικοί χρήστες παρακολούθησαν τις εκπομπές της ΕΡΤ διαδικτυακά, ενώ κατ' επανάληψη η ηγεσία της είχε επισκεφτεί τη χώρα μας και είχε συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οι εργαζόμενοι που παραμένουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ αντιδρούν στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης, ζητώντας από τον πρόεδρο της Ένωσης «να μην σταματήσει τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ και να την κρατήσει ζωντανή μέσα από τους δορυφόρους της EBU, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα».

Εξάλλου, ξεκίνησαν διεθνή εκστρατεία συμπαράστασης, συλλέγοντας υπογραφές μέσω του ιστότοπου www.avaaz.org/en/petition/ERT

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες