Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Σοκολάτα και... αναψυκτικά τα σύγχρονα εργαλεία για την ανίχνευση του καρκίνου!

Μεγάλη νίκη στη μάχη κατά του καρκίνου με σοκολάτα και... αναψυκτικά! Θα μπορούσατε ποτέ σκεφτείτε ότι η σοκολάτα και τα αναψυκτικά με ζάχαρη θα μπορούσαν να αποτελέσουν «εργαλεία» της επιστημονικής κοινότητας για την ανίχνευση του καρκίνου; Και όμως, επιστήμονες του University College στο Λονδίνο, ανέπτυξαν μια τεχνική, η οποία εντοπίζει τον καρκίνο ελέγχοντας πόση γλυκόζη απορροφάται από τον οργανισμό.
Αυτό τους βοηθά να βρουν τον καρκίνο, διότι οι κακοήθεις όγκοι καταναλώνουν περισσότεροι γλυκόζη σε σχέση με τους καλοήθεις.
Ο επικεφαλής της νέας μελέτης, καθηγητής Μαρκ Λίθγκοου, διευθυντής του Κέντρου Προηγμένης Ιατρικής Απεικόνισης στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, ανέφερε ότι τα νέα αποτελέσματα ήταν αναπάντεχα.«Ειλικρινά δεν πίστευα ότι ήταν δυνατόν να συντονίσουμε έναν μαγνητικό τομογράφο ώστε να καταγράφει την κίνηση και την απορρόφηση της γλυκόζης στον οργανισμό. Εντούτοις η μελέτη μας δείχνει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Μπορεί να γίνει εύκολα μετά την κατανάλωση ενός γλυκού ποτού, όπως ένα αναψυκτικό τύπου κόλα ή ένας φρουτοχυμός, ή την κατανάλωση μιας γλυκιάς τροφής. Μπορούμε να ανιχνεύσουμε τον καρκίνο χρησιμοποιώντας την ίδια περιεκτικότητα ζάχαρης με εκείνη που περιέχεται σε μισή πλάκα σοκολάτας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Δεν χρειάζεται να εγχυθεί κάποια ουσία στον ασθενή, αφού εκείνος θα μπορεί απλώς να φάει ή να πιει κάτι γλυκό. Άρα τα νέα είναι καλά και για όσους δεν αντέχουν τις βελόνες», συμπλήρωσε. «Δεν χρειάζεται να τελειοποιήσουμε τη μέθοδο, καθώς είναι αποτελεσματική στη σημερινή μορφή της. Σε έναν χρόνο, εκτιμώ ότι θα δούμε πως νοσοκομεία θα αρχίσουν να τη χρησιμοποιούν», κατέληξε.
imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες