Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Στο δρόμο που χάραξε η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι ΕΛΤΑ


Θύμα του κυνηγιού κεφαλών δημοσίων υπαλλήλων, στο οποίο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, είναι πολύ πιθανό να πέσουν και περίπου 1000 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου στα ΕΛΤΑ από τους συνολικώς 7.500 που απασχολούνται με αυτό το καθεστώς.
Κι όλα αυτά προκειμένου να επιτευχθεί η νέα «Μεγάλη Ιδέα», δηλαδή η απόλυση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη για την «Ελευθεροτυπία».
Στη λίστα των 27 μικρών δημόσιων οργανισμών που καταργούνται ή συγχωνεύονται με συνολικώς 350 άτομα προσωπικό, αναμένεται να ενταχθούν και τα ΕΛΤΑ, τα οποία, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν κλείνουν, αλλά θεωρείται πολύ πιθανή η ιδιωτικοποίησή τους. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως πρόσφατα είχε εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη 1.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, 1.000 υπάλληλοι που έχουν κατοχυρώσει πρόωρα συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα κληθούν να αποχωρήσουν με μειωμένη σύνταξη και θα λάβουν άμεσα μέρος του εφάπαξ που δικαιούνται. Αν αρνηθούν, θα τους καταγγελθεί η σύμβασή τους και θα λάβουν πλήρη αποζημίωση, όπως και οι υπάλληλοι της ΕΡΤ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες