Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Μέτρα φωτιά στο νέο φορολογικο νομοσχέδιο

Σαρωτικές αλλαγές περιλαμβάνει το νέο φορολογικο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, μέσα στον Ιούλιο.
Μπορεί η συλλογή αποδείξεων και τα τεκμήρια διαβίωσης να καταργούνται ωστόσο, εκατομμύρια φορολογούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν σε νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων τους.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται έως και 20%. Και αυτό διότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το φορολογικό όσων οι αποδοχές ξεπερνούν τα 800 ευρώ θα έχουν πολύ μεγαλύτερες κρατήσεις φόρου.
Παράλληλα, ζορίζουν τα πράγματα για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα για τις ΑΕ η προκαταβολή φόρου αυξάνει από το 55% στο 90% και για, ενώ για τις ΕΠΕ από το 80% στο 90%. Δυσκολεύουν όμως τα πράγματα και για τις ΟΕ και ΕΕ καθώς η προκαταβολή φόρου αυξάνει από το 27,5% στο 90%, ενώ για τις νέες ΑΕ και ΕΠΕ ανεβαίνει από το 40% στο 90%.
Επίσης καταργείται και η φορολογική ελάφρυνση για τους νέους επαγγελματίες η οποία είχε καθιερωθεί με τον τελευταίο νόμο. Με αυτή όλοι οι νέοι επιτηδευματίες, δικαιούνται μειωμένης κατά 50% φορολόγησης για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματός τους.
Καταργείται η φορολογική ελάφρυνση για τους νέους επαγγελματίες που καθιερώθηκε με τον τελευταίο φορολογικό νόμο και προβλέπει ότι οι νέοι επιτηδευματίες, δικαιούνται μειωμένης κατά 50% φορολόγησης για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματός τους.
Τσεκούρι όμως περιμένει και τις αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους απολυόμενους εργαζομένους, οι οποίες πλέον θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και σε ποσοστό έως και 42%, ενώ μέχρι σήμερα όλες οι αποζημιώσεις έως και 60.000 ευρώ απαλλάσονται του φόρου.
Προς κατάργηση προχωρούν όλες οι διατάξεις την υποχρέωση των φορολογουμένων να καλύπτουν το 25% των ετησίων εισοδημάτων τους μέχρι τις 60.000€ με την αξία αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που έχουν συλλεξει.
Σε ότι αφορά τη δήλώση της φορολογίας εισοδήματος, αυτή θα πρέπει να υποβάλλεται το αργότερο μέχρι την 1η Απριλίου του οικονομικού έτους, όμως ο φόρος θα πρέπει να καταβάλλεται πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης.
koutipandoras

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες