Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι «υποψήφιοι» για διαθεσιμότητα

Η κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δόση του Ιουλίου - Ποιες υπηρεσίες μπαίνουν στο «στόχαστρο».
Ασφυκτικά είναι τα περιθώρια για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και όπως φαίνεται ο νέος υπουργός θα προσπαθήσει να πάρει "παράταση" έστω μέχρι ο τέλος καλοκαιριού από την τρόικα για τις μετακινήσεις και τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ" ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Όπως φαίνεται οι .............. Δήμοι και ο χώρος της Παιδείας θα αποτελέσουν τις υπηρεσίες από όπου θα επιλεγούν οι υπάλληλοι για τη διαθεσιμότητα. Όσον αφορά το χώρο της Παιδείας η διαθεσιμότητα δεν αφορά διδακτικό προσωπικό αλλά όσους βρίσκονται εκτός τάξεων.
Ταυτόχρονα ανοιχτό μένει και το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο καθώς οι απολύσεις των εργαζόμενων στην ΕΡΤ έδωσαν μια μεγάλη αριθμητική ανάσα στην κυβέρνηση έναντι της τρόικας αλλά ως το τέλος του χρόνου θα πρεπει να υπάρξουν συνολικά 4.000 απολύσεις.
Αυτή τη φορά ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση αντί του άμεσου λουκέτου, του ξαφνικού θανάτου δηλαδή μιας μεγάλης δημόσιας επιχείρησης θα επιλεγεί η μέθοδος της συγχώνευσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες