Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Credit Suisse: Πού ζουν οι μεγιστάνες του πλανήτη

Τι "δείχνουν" τα στοιχεία της Credit Suisse, Global Wealth Report για τους πλούσιους της Γης
Λιγότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν περιουσία κοντά στα 4.225.000.000.000 (4,25 τρισ.δολάρια), και, μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών ζουν σε μια μόλις χώρα.
Αυτά αναφέρει η έκθεση της Credit Suisse, Global Wealth Report. Η έκθεση του ομίλου χαρακτηρίζει αυτούς τους ανθρώπους ως κατόχους "εξαιρετικά υψηλού καθαρού πλούτου".
Εν αντιθέσει με την πλειοψηφία των σχετικών μελετών και μετρήσεων, η έκθεση της Credit Suisse, όπως αναφέρεται στην εισαγωγή της, μετρά και αναλύει τάσεις και δεδομένα στο σύνολο των κρατών από τον πυθμένα μέχρι την κορυφή της "πυραμίδας του πλούτου".
Πρόκειται για την τρίτη σχετική έκθεση του τραπεζικού ομίλου. Εν σχέσει με τις δυο προηγούμενες εκθέσεις, που κατέγραφαν μια αυξανόμενη τάση πλουτισμού στις χώρες του αναδυόμενου κόσμου, η φετινή έκθεση κάνει λόγο για ένα "δημοσιονομικό γκρεμό" που ανοίγει στην Ευρωζώνη.
Η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών, βρίσκεται στις ΗΠΑ, με την Κίνα, τη Γερμανία και την Ιαπωνία να ακολουθούν.
Τα πράγματα στην Ευρώπη ωστόσο, δεν είναι αρκετά ενθαρρυντικά για τους προύχοντες οι οποίες αποφασίζουν να την "εγκαταλείψουν".
Χάθηκαν χιλιάδες Ευρωπαίοι εκατομμυριούχοι
Συγκεκριμένα, περισσότερο από 1.800.000 Ευρωπαίοι με περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων εξαφανίστηκαν μέσα στο 2011.
Από τα 12,3 τρισεκατομμύρια δολάρια που εξαφανίστηκαν από την παγκόσμια οικονομία το 2011 το 89% χάθηκε από την Ευρώπη.
Η έρευνα τονίζει μεταξύ άλλων, πως το 69% των προυχόντων του πλανήτη είναι αυτοδημιούργητοι και δεν κληρονόμησαν καμία περιουσία από την οικογένεια τους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών ζουν στις ΗΠΑ, με την Κίνα και τη Γερμανία να ακολουθούν, απέχοντας όμως κατά πολύ από την κορυφή. Σημειώνεται ωστόσο, ότι το μεγαλύτερο ετήσιο, κατά κεφαλή εισόδημα καταγράφεται αυτή τη στιγμή στην Ελβετία και στην Αυστραλία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.
Τέλος, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, ο πληθυσμός της Ρωσίας και οι μικροί λαοί της Καραϊβικής κατέχουν την πρωτιά παγκοσμίως στο επίπεδο της περιουσιακής ανισότητας.
Πηγή: infocus.credit-suisse.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες