Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ο… Μαυρογυαλούρος πήρε το όπλο του!

Ο… Μαυρογυαλούρος πήρε το όπλο του! Οι 51 από τους 300 βουλευτές όλων των κομμάτων κυκλοφορούν και οπλοφορούν εντός κι εκτός κοινοβουλίου… !!!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Αν ζούσε ο μακαρίτης Αλέκος Σακελλάριος και έκανε το «ριμέικ» της ταινίας «Υπάρχει και φιλότιμο» ο αγανακτισμένος υπουργός Ανδρέας Μαυρογυαλούρος με όσα θα μάθαινε, μπορεί και να έπαιρνε το όπλο του…
Μόνο με αυτόν τον σουρεαλιστικό τρόπο θα μπορούσε κανείς να διακωμωδήσει την εικόνα ντροπής και τριτοκοσμικής χώρας που προκαλούν οι οπλοφόροι βουλευτές. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό ώστε την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει ενδελεχής διάλογος στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και θα ληφθούν μέτρα.
Μετά το θόρυβο που προκάλεσε το αίτημα που απηύθυνε η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Φωτεινή Πιπιλή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τον αφοπλισμό των βουλευτών εντός του κοινοβουλίου, τα στοιχεία που έρχονται στο φως σοκάρουν. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως έδωσε άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής σε 51 βουλευτές από τους τριακόσιους που απαρτίζουν την Ολομέλεια.
Οι δεκαπέντες από τους πενήντα έναν βουλευτές ανήκουν στη «Χρυσή Αυγή» ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός πρώην μελών του κοινοβουλίου που διατηρούν όπλα, με ή χωρίς άδεια.
Οι άλλοι τριάντα έξι βουλευτές ανήκουν σε όλους τους κομματικούς χώρους και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τουλάχιστον θεωρητικά, έχουν περάσει από την ίδια ακριβώς διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος αιτείται να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας. Η διαδικασία ορίζει να έχουν κάνει αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάνουν χρήση αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο ή δημόσιο φορέα ψυχικής υγείας.
Δεν δέχονται ούτε τους ελέγχους
Παλιοί βουλευτές αλλά και οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες αναφέρουν ότι έως ότου έκανε τις σχετικές δηλώσεις η κ. Πιπιλή, αρκετοί βουλευτές από εκείνους που διαθέτουν άδεια κουβαλούσαν το όπλο τους και μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων. Καταγγέλλεται μάλιστα ότι οι «πιστολάδες» της Βουλής σχεδόν πάντοτε δεν περνούσαν από τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης όπλων αλλά και όταν περνούσαν δεν ήταν κάποιος αστυνομικός εκεί να τους ελέγξει.
Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης έχει συστήσει στους γραμματείς όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων να ενημερώσουν τους βουλευτές να μην κυκλοφορούν με όπλο στο Κοινοβούλιο.
Πολιτικοί επιστήμονες και εγκληματολόγοι κάνουν λόγο για εικόνα τριτοκοσμικής χώρας που δεν μπορεί να συγκριθεί καν με τις μετασοβιετικές δημοκρατίες. Η βαθιά κρίση στις θεσμούς εξ αιτίας της διαφθοράς και της ατιμωρησίας καταδεικνύεται μάλιστα από τα στοιχεία που αναφέρουν ότι πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές επικαλούνται προστατευτικές διατάξεις νόμων για να διατηρούν άδειες οπλοφορίας!
Διαβάστε ακόμη: 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες