Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Η "λίστα Λαγκάρντ" ήρθε επισήμως στην Ελλάδα- "Αδειασμα" Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου

Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης και Φίλιππος Σαχινίδης, καθώς και ο δημοσιογράφος Μάκης Κουρής, είναι κατά σειρά οι επόμενοι μάρτυρες που θα καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπως αποφάσισαν τα μέλη της στη χθεσινή τους συνεδρίαση.


Ο Γιάννης Ραγκούσης θα κληθεί να καταθέσει την Πέμπτη προκειμένου να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με δηλώσεις του «για περίεργες συμπεριφορές μελών του υπουργικού συμβουλίου σε σχέση με την υπόθεση».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή, προκύπτει ότι το cd με τη λίστα Λαγκάρντ ήρθε επισήμως στην Ελλάδα, αλλά και ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς.

Τα σχετικά έγγραφα είχαν αποσταλεί στις 7 Μαΐου 2013 από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί προς τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα.

«Σε συνέχεια του από 6 Μαρτίου 2013 αιτήματός σας διαβιβάζω ακριβές αντίγραφο της επιστολής που επισημοποιεί την αρχική διαβίβαση πληροφοριών σχετικά με τους Έλληνες φορολογούμενους που αναφέρονται στη "λίστα HSBC" καθώς η εν λόγω επιστολή δεν περιέχει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μοσκοβισί.

Σε έγγραφο που εστάλη στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 από τη γαλλική Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οικονομικών προς τον τότε Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Οι πληροφορίες αυτές σας διαβιβάζονται σύμφωνα με το άρθρο 23 της από 21 Αυγούστου 1963 φορολογικής σύμβασης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και σύμφωνα με το άρθρο 2' της από 19 Δεκεμβρίου 1977 Οδηγίας 77/799/CEE, όπως αυτή τροποποιήθηκε.

Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 της εν λόγω οδηγίας και με τις ανωτέρω παρατεθείσες διατάξεις, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και να μην χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μη φορολογικούς».



Κωνσταντοπούλου: Καταρρίπτεται οι ισχυρισμοί Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι από τα στοιχεία που κατατέθηκαν καταρρίπτεται παταγωδώς ο ισχυρισμός τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, όσο και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν ανεπίσημο έγγραφο και προϊόν υποκλοπής και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έστειλε αναφορά προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της Προανακριτικής Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι την απέτρεψε «για πολλοστή φορά να εξετάσει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη».

«Με τη γνωστή τακτική της δημιουργίας κλίματος τεχνητής έντασης, ο κ. Μαρκογιαννάκης μου αφαίρεσε προκλητικά και αναίτια το λόγο», αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισυνάπτοντας και τα σχετικά πρακτικά από την συνεδρίαση.


Την πλήρη επιβεβαίωση της έρευνας του HOT DOC έφερε η αποκάλυψη πως, παρά τους ισχυρισμούς Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου ότι η Λίστα Λαγκάρντ παρελήφθη «άτυπα και εμπιστευτικά», στην πραγματικότητα η παράδοσή της έγινε επίσημα μέσω του πρέσβη Κωνσταντίνου Χαλαστάνη στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κάνοντας χρήση της φορολογικής σύμβασης Ελλάδας – Γαλλίας για την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών.
Το πρωτόκολλο παράδοσης της Λίστας έδωσε στη δημοσιότητα η Προανακριτική Επιτροπή το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με αυτό, η παράδοση έγινε στις 29.09.2010, ενώ γίνεται σαφής αναφορά ότι το περιεχόμενο της Λίστας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εμπιστευτικά μόνο για «φορολογικούς σκοπούς». Οι πληροφορίες αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτενή έρευνα που πρώτο αποκάλυψε το HOT DOC στο 19ο τεύχος του έπειτα από ηλεκτρονική ανάλυση της Λίστας από εμπειρογνώμονες.
Η φημολογία γύρω από την ημερομηνία παράδοσης ή την εγκυρότητα και πιστότητα της Λίστας κατερρίφθη, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος απερχόμενος από το υπουργείο Οικονομικών απέκρυψε και πήρε τη Λίστα αντί να την παραδώσει, κάτι που έκανε κατόπιν πιέσεων τον Οκτώβριο του 2012 αλλά και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριζε πως η Λίστα δεν είχε παραδοθεί επισήμως παρά μόνο άτυπα και εμπιστευτικά και πως ήταν μη αξιοποιήσιμη. Κανείς εκ των δύο δεν την παρέδωσε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ως όφειλαν από την πρώτη στιγμή που την παρέλαβαν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση του υπουργείου Εξωτερικών στο έγγραφο της γενικής διεύθυνσης Δημοσίων Οικονομικών, στο πρωτόκολλο παράδοσης σημειώνεται:
Θέμα: Διοικητική συνδρομή προβλεπόμενη στο άρθρο 23 της από 21 Αυγούστου 1963 φορολογικής σύμβασης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και στο άρθρο 2 της από 19ης Δεκεμβρίου 1977 Οδηγίας 77/799/CEE, όπως αυτή τροποποιήθηκε
Σχετ: η από 13 Σεπτεμβρίου 2010 επιστολή σας
Συνημμένα: 1 cd-rom
Κύριε Πρέσβη, σε συνέχεια του εν θέματι αιτήματός σας, βρείτε συνημμένα τα αιτηθένα στοιχεία, ΟΙ πληροφορίες αυτές σας διαβιβάζονται σύμφωνα με το άρθρο 23 της από 21 Αυγούστου 1963 φορολογικής σύμβασης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και σύμφωνα με το άρθρο 2 της από 19 Δεκεμβρίου 1977 Οδηγίας 77/799/CEE όπως αυτή τροποποιήθηκε.
Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 της εν λόγω οδηγίας και με τις ανωτέρων παρατεθείσες διατάξεις, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και να μην χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μη φορολογικούς.


 Την περίεργη τακτική  των στελεχών του ΣΔΟΕ να καθυστερούν επίμονα την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ εκθέτουν τα νέα σημαντικά στοιχεία που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές τα οποία ξεκαθαρίζουν την νομική υπόσταση του υλικού και επισημαίνουν πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φορολογικούς ελέγχους και επιβολή προστίμων.

Όπως, επισήμανε το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής αλλά και το protothema.gr , οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να φέρουν ούτε ευρώ στα δημόσια ταμεία αν και έχουν περάσει ήδη 8 μήνες από την ανάδειξη της υπόθεσης σε κεντρικό πολιτικό θέμα. Το γεγονός αυτό μάλιστα έχει προκαλέσει την οργή του κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών.

Πιο αναλυτικά, τα νέα έγγραφα που έφθασαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από τις γαλλικές αρχές μέσω της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζουν δύο βασικές παραμέτρους της λίστας Λαγκάρντ και εκθέτουν όλους εκείνους που ακόμα και σήμερα επιχειρούν με νομικίστικες δικαιολογίες να αποτρέψουν την αξιοποίησή της και την επιβολή προστίμων στους έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι το CD στάλθηκε στο πλαίσιο της σύμβασης Γαλλίας – Ελλάδας για την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών και όχι «άτυπα» και «υπογείως» μέσω κρατικών μυστικών υπηρεσιών.

Κυρίως όμως ξεκαθαρίζουν ότι το περιεχόμενό του μπορεί να αξιοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς. Δηλαδή, για έρευνα, εντοπισμό φορολογικών παραβάσεων και επιβολή προστίμων που θα φέρουν στα κρατικά ταμεία έσοδα. Σύμφωνα μάλιστα με τους πρώτους υπολογισμούς από το σύνολο των καταθέσεων που εμφανίζονται στην λίστα, τα εκτιμώμενα έσοδα μπορούν να ανέλθουν στο ένα δις ευρώ!

Όμως, αν και το περιεχόμενο των γαλλικών εγγράφων επιβεβαιώνει το αυτονόητο, το ΣΔΟΕ εξακολουθεί εως σήμερα να αντιμετωπίζει την λίστα Λαγκάρντ ως ταμπού. Η καθυστέρηση στη φορολογική εκμετάλλευση υπέρ του Δημοσίου της λίστας Λαγκάρντ αγγίζει πλέον τα όρια της παράνοιας. Υπο αυτά τα δεδομένα οι αρμόδιες φορολογικές αρχές και το ΣΔΟΕ οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για την επιδειχθείσα αδικαιολόγητη καθυστέρηση να καλέσουν τα 2.000 φυσικά πρόσωπα και να καταλογίσουν πρόστιμα σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις αυτές στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Διαβάστε εδώ περισσότερο ρεπορτάζ


Η ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας ότι η Λίστα Λαγκάρντ ήρθε επισήμως στη χώρα μας και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς επιβεβαιώνει πανηγυρικώς σχετικά δημοσιεύματα του περιοδικού HOT DOC και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γιατί δεν έχουν ασκηθεί ακόμα ποινικές διώξεις σε βάρος του έλληνα πρέσβη στο Παρίσι, Κωνσταντίνου Χαλαστάνη και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι ισχυρίζονταν πως η Λίστα ήρθε ανεπισήμως στη χώρα, αλλά κι εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου με την κατηγορία της υπεξαγωγής δημοσίου εγγράφου, από τη στιγμή που κρατούσε τη Λίστα στο προσωπικό του αρχείο για αρκετούς μήνες μετά από την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτό το πλαίσιο, γεννιούνται και πολλές απορίες για το αν την ποινική και πολιτική προστασία των τριών ανδρών έχει αναλάβει μια ευρύτερη ομάδα συγκάλυψης, η οποία φτάνει πολύ ψηλά στην ιεραρχία.
Στο Τεύχος 19 του HOT DOC ο Κώστας Βαξεβάνης έγραφε πως η επίσημη αποστολή που παρέλαβε το νέο αντίγραφο της Λίστας στις 20 Δεκεμβρίου 2012 εξασφάλισε σοβαρές πληροφορίες και για την προηγούμενη παραλαβή. Αναφέρεται αναλυτικώς στο εν λόγω δημοσίευμα: «Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του στον Γρηγόρη Πεπόνη ο Θεόδωρος Φλωράτος, στις 24 Δεκεμβρίου, “στο αρμόδιο γραφείο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών διατηρείται φάκελος και για την προηγούμενη παράδοση του ψηφιακού δίσκου που είχε παραδοθεί στον έλληνα πρέσβη”. Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται πως η παράδοση της Λίστας την πρώτη φορά έγινε επίσημα και τηρήθηκαν τα έγγραφα και σχετικός φάκελος. Αυτή η διαδικασία όμως εμφανίστηκε από την ελληνική πλευρά ως ανεπίσημη και σχεδόν ανορθόδοξη, που δικαιολογούσε τη μη συνέχιση της έρευνας[…]. Η κατάθεση Φλωράτου αλλά και η ίδια η διπλωματική πρακτική διαψεύδουν τον έλληνα πρέσβη[…]. Το θέμα είναι πως η παραλαβή του αρχείου της Λίστας έγινε με παραστατικά, τα οποία όμως ουδέποτε παρουσιάστηκαν[...]. Πηγές από τη γαλλική πρεσβεία επιμένουν πως, ενώ το CD με τη Λίστα παραδόθηκε επίσημα, αποσφραγίστηκε και στη συνέχεια διαβιβάστηκε ως ανεπίσημη επιστολή μετά από μια τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ στελεχών της πρεσβείας με άνθρωπο στην Ελλάδα. Η παρατυπία αυτή έγινε για να δημιουργηθεί “νομικό πρόβλημα” στην αξιοποίηση της Λίστας»…
Διαβάστε το Τεύχος 19. 

Να ασκηθεί δίωξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο για υπεξαγωγή της λίστας Λαγκάρντ αλλά και ψευδομαρτυρία υποστηρίζουν γνωστοί ποινικολόγοι οι οποίοι μίλησαν στο koutipandoras.gr.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως μη αρμόδιος υπουργός, αλλά ως απλός βουλευτής, κρατούσε επί επτά μήνες τη λίστα στο σπίτι του, ενώ όφειλε να την έχει διαβιβάσει στις αρμόδιες Αρχές, δεδομένου ότι, όπως αποκαλύφθηκε, η λίστα έφθασε επίσημα στη χώρα μας για φορολογική χρήση.
Διαβάστε τις απόψεις τους

Σπύρος Φυτράκης: Εξαρτάται πόσο αυστηρά ερμηνεύεται ο νόμος για τον κάθε πολίτη. Θεωρητικά πρέπει να ασκηθεί δίωξη.
 
Χάρης Οικονομόπουλος: Εκκωφαντική και βαριά η αποκάλυψη των εγγράφων. Ανοίγει τεράστιο ζήτημα που ξεπερνά τα νομικά πλαίσια. Έχει σοβαρότατες ευθύνες οποιοσδήποτε γνώριζε την ύπαρξη αυτών των εγγράφων και όχι μόνο ο Ευάγ. Βενιζέλος.
 






Βασίλης Καπερνάρος: Εάν αποδειχθεί η υπεξαγωγή εγγράφου, πρέπει να ασκηθεί δίωξη.

Φραγκίσκος Ραγκούσης: Σαφέστατα πρέπει να ασκηθεί δίωξη. Η λίστα έφθασε στην Ελλάδα για να επιληφθούν οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές. Εκείνος που κράτησε τη λίστα στο σπίτι του, έχει κάνει υπεξαγωγή έγγραφου.






Γιάννης Βλάχος: Σίγουρα τόσο ο Ευαγ. Βενιζέλος όσο και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχουν διαπράξει το αδίκημα της ψευδομαρτυρίας καθώς επίσημα κατέθεσαν τις συνθήκες παραλαβής της λίστας από τις γαλλικές Αρχές. Σε ότι αφορά την υπεξαγωγή, όπως αναφέρεται στο άρθρο 242 παράγραφος 2 του ποινικού κώδικα αν στοιχειοθετείται παρακράτηση εγγράφου από υπηρεσιακό παράγοντα τότε προβλέπεται από το νόμο η τιμωρία του.




Σαμουήλ Αλχανάτης: Αν υφίσταται πράγματι υπεξαγωγή, δηλαδή υπάρχει δόλος, πρέπει να ασκηθεί δίωξη.
Κατερίνα Τζέλη: Δεν είναι μόνο υπεξαγωγή εγγράφου αλλά και παράβαση καθήκοντος. Η Ελλάδα με τη Γαλλία το 1963 είχαν υπογράψει τη φορολογική σύμβαση. Σ” αυτή τη περίπτωση δόθηκε επίσημα από τη Γαλλία μέσω της πρεσβείας το cd κι έπρεπε απευθείας οι αρμόδιοι να ξεκινήσουν τους ελέγχους. Κατά την άποψη μου πρέπει να διαταχθεί άμεσα προκαταρκτική έρευνα για να ερευνηθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τις ποινικές διώξεις.
Aνδρέας Αναγνωστάκης: Αν πράγματι η λίστα ήρθε επίσημα στην Ελλάδα, και αν προκύπτει απόκρυψή της από μη αρμόδιο πρόσωπο, τότε η δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει αυτεπαγγέλτως και να ασκήσει δίωξη.
 
Γιάννης Καρούζος: Είναι αυτονόητο πως αν ένας απλός πολίτης κάνει κάποια παρανομία θα τιμωρηθεί. Σαφώς πρέπει να υπάρξει διερεύνηση η οποία γίνεται αυτεπάγγελτα. Διευρενητέο από τη δικαιοσύνη πρέπει να είναι μάλιστα και το γιατί προέβησαν σ” αυτή τη κίνηση και ποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν.



Του Κώστα Βαξεβάνη
Υπάρχει κάποιος εισαγγελέας να κάνει το αυτονόητο; Ναι ξέρω, η φράση αυτή έχει γραφτεί και ειπωθεί χιλιάδες φορές, αλλά δεν ξέρω τι άλλο να γράψω πια. Στην Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, έφτασαν επισήμως τα έγγραφα από τις Γαλλικές αρχές, τα οποία περιγράφουν με ποιο τρόπο έφτασε η λίστα στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πλήρη επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων του HOT DOC, το οποίο είχε γράψει πως η Λίστα έφτασε επισήμως από Γαλλία, συνοδευόμενη από τα επίσημα έγγραφα παραλαβής-παράδοσης, για φορολογική χρήση. Όλα αυτά τα οποία είχαν προκύψει δημοσιογραφικά από πληροφορίες από το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι, τώρα εγγράφως έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή.
Ακόμη και αυτοί που δεν έχουν καμιά συμπάθεια στην Επιτροπή (και είναι πολλοί) πρέπει τώρα να παραδεχτούν πως η Λίστα εμφανίστηκε ως ανεπίσημη για να μην αξιοποιηθεί. Με μεγάλη ευκολία λοιπόν θα αναγκαστούν ίσως να πουν πως ο Παπακωνσταντίνου είναι ένοχος γιατί εμφάνισε τη Λίστα ως «μη φορολογικά αξιοποιήσιμη». Ο Παπακωνσταντίνου προφανώς και είναι πρωταγωνιστής, αν όχι εμπνευστής, αυτού του σεναρίου. Αλλά αυτή η συγκάλυψη είναι ευρύτερη.
Και εδώ πάει το «αν υπάρχει εισαγγελέας» που λένε οι γέροι στα καφενεία, αλλά αναγκάζομαι να πω και εγώ σήμερα. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες που χειρίστηκαν τη Λίστα, συμμετείχαν συνειδητά στην προσπάθεια να εμφανιστεί η Λίστα ως κάτι το μη επίσημο. Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι κ Χαλαστάνης είχε δηλώσει στο HOT DOC πως παρέλαβε ουσιαστικά μια προσωπική αλληλογραφία για τον Υπουργό και όχι επίσημη Λίστα. Στην Επιτροπή της Βουλής είπε μάλιστα πως έχασε τα όποια συνοδευτικά έγγραφα. Υπάρχει λοιπόν εισαγγελέας να διατάξει να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του κ. Χαλαστάνη για παράβαση καθήκοντος και τα ψέματα που φαίνεται να είπε;
Υπάρχει εισαγγελέας, ο οποίος να ασκήσει αυταπάγγελτα δίωξη εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, γιατί επί επτά μήνες, ενώ δεν ήταν υπουργός, κατείχε επίσημο έγγραφο όπως αποδεικνύεται και όχι ανεπίσημο όπως ισχυριζόταν; Επειδή έκανε δηλαδή υπεξαγωγή εγγράφου;
Όλοι αυτοί οι οποίοι φρόντισαν να μην παραπεμφθεί ο Βενιζέλος είναι έκθετοι. Αποδεικνύεται πως διαχειρίστηκε και δεν αξιοποίησε ένα επίσημο έγγραφο, πιθανό αποδεικτικό στοιχείο εγκληματικών ενεργειών. «Γνωμοδότησε» ο ίδιος στον εαυτό του ότι δεν ήταν επίσημο, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα. Ούτε εισαγγελέας, ούτε κανένας άλλος αξιολόγησε το υλικό. Αλλά αυτό είναι μια υπόθεση που θα κριθεί στο μέλλον με τον χειρότερο τρόπο για τον Βενιζέλο, είμαι σίγουρος.
Ας μείνουμε σε αυτό που άμεσα προκύπτει από τις νέες αποκαλύψεις. Υπάρχει εισαγγελέας να του ασκήσει δίωξη για υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, της Λίστας δηλαδή, ενώ δεν ήταν υπουργός; Και εννοείται πως το ερώτημα αυτό απευθύνω πρωτίστως στους «ευαίσθητους» εισαγγελείς που άσκησαν δίωξη εναντίον μου για τη δημοσιοποίηση της λίστας και στη συνέχεια έφεση για την αθώωσή μου.
 KOUTIPANDORAS.GR
PROTOTHEMA.GR
EPIKAIRA.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες