Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Η μεγαλύτερη κυβερνο-επίθεση στην ιστορία επιβραδύνει το Διαδίκτυο

Η μεγαλύτερη κυβερνο-επίθεση στην ιστορία επιβραδύνει το Διαδίκτυο Η διένεξη δύο εταιρειών υπηρεσιών Διαδικτύου εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη κυβερνο-επίθεση στα χρονικά, με συνέπεια τη σημαντική επιβράδυνση των παγκόσμιων ιντερνετικών υπηρεσιών.

Στόχος της επίθεσης έγινε ο οργανισμός Spamhaus, που εδρεύει στο Λονδίνο και τη Γενεύη και ασχολείται με την απομάκρυνση ανεπιθύμητων «spam» μηνυμάτων (η μαζική αποστολή μεγάλου αριθμού μηνυμάτων που απευθύνονται σε ένα σύνολο παραληπτών χωρίς αυτοί να το επιθυμούν).
Η επίθεση ξεκίνησε όταν ο οργανισμός Spamhaus συμπεριέλαβε μια ολλανδική εταιρεία, την CyberBunker, στη «μαύρη λίστα» με τους αποστολείς spam emails.
Σύμφωνα με τους New York Times, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα καθυστερήσεων σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες ή γίνεται δύσκολη και χρονοβόρα η πρόσβαση σε πολλές ιστοσελίδες.
Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει επιθέσεις «κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας» (Distributed Denial of Service ή DDoS) σε πρωτοφανή κλίμακα για περισσότερο από μία εβδομάδα.
«Με βάση την κλίμακα των επιθέσεων, η οποία έχει αξιολογηθεί στα 300 Gigabits ανά δευτερόλεπτο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες DDoS επιθέσεις μέχρι σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab. «Πιθανώς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα καθώς οι επιθέσεις κλιμακώνονται».
«Δεχόμαστε 'επίθεση' για παραπάνω από μία εβδομάδα τώρα», δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC ο διευθύνων σύμβουλος του Spamhaus, Στιβ Λίνφορντ. «Έχουν βάλει στο στόχαστρο οποιοδήποτε τμήμα της υποδομής του διαδικτύου που πιστεύουν ότι μπορούν να χτυπήσουν».
Οι υπεύθυνοι των DDoS επιθέσεων συνήθως επιτίθενται σε ιστοσελίδες, πλημμυρίζοντας τους σέρβερς με μηνύματα από πολλαπλά συστήματα. «Αν υπάρχουν μερικοί υπολογιστές που στέλνουν μεγάλες ποσότητες μηνυμάτων, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα μέσω 'φιλτραρίσματος'. Όταν όμως εμπλέκονται στην επίθεση κυριολεκτικά χιλιάδες συστήματα, αυτό καθιστά το φιλτράρισμα σχεδόν αδύνατο», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Πολ Βλισίδις, διευθύνων της τεχνικής ομάδας για την διαδικτυακή ασφάλεια της εταιρείας NCC.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες