Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Κατάργηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα ζητά η τρόικα

Κατάργηση των αντικειμενικών αξιών ζητά η τρόικα Πρόταση για κατάργηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα έκανε η τρόικα. Η λογική των δανειστών είναι ότι οι αντικειμενικές συμβάλουν στις στρεβλώσεις της αγοράς ακινήτων και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το «Έθνος», οι απόψεις τους διατυπώθηκαν με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθείται για τα τραπεζικά δάνεια των νοικοκυριών, τα οποία έχουν περιέλθει σε δεινή θέση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δανειστών ήγειραν εκ νέου τα δύο ζητήματα με αφορμή τη διατύπωση της γνώμης τους επί των διατάξεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη ρύθμιση δανείων νοικοκυριών που έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση λόγω της ύφεσης.
Πηγές αναφέρουν στο «Εθνος» ότι στη διάρκεια επικοινωνίας στελεχών του υπουργείου με κλιμάκιο των δανειστών της χώρας, οι τελευταίοι ζήτησαν να παύσει η ισχύς του συστήματος των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Το επιχείρημά τους είναι πως πρόκειται για μία στρεβλή μέθοδο η οποία δεν αποδίδει στην πραγματικότητα τις τιμές αγοραπωλησίας των ακινήτων, με αποτέλεσμα αφενός να υπάρχει φοροδιαφυγή και αφετέρου να προκαλείται «φούσκα» στην αξία τους.
Στον αντίποδα, οι τροϊκανοί προτείνουν αλλαγή του συστήματος των αντικειμενικών με ένα άλλο το οποίο θα καθορίζει τις τιμές των ακινήτων βάσει των πραγματικών πυο ισχύουν στην αγορά.
Προτείνουν σύσταση επιτροπών από παράγοντες της αγοράς καιν αξιοποίηση στοιχείων όπως αυτά της Τράπεζας της Ελλάδος ή των επιμελητηρίων.
Η τρόικα επί της ουσίας, προτείνει τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα αποτυπώνει τις πραγματικές τιμές των ακινήτων, ίσως μια φορά το χρόνο, και αναλόγως θα προκύπτουν και οι φόροι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες