Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Στο άρθρο 99 ο FOKAS- Στο δρόμο οι εργαζόμενοι

Αρκετοί από τους υπαλλήλους στο κατάστημα στην οδό Ερμού της Αθήνας έχουν ήδη προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας...
 
Στο άρθρο 99 ο FOKAS- Στο δρόμο οι εργαζόμενοι
Στη μακρά λίστα των επιχειρήσεων που χτυπάνε «κανόνι» προστέθηκεκαι η αλυσίδα «FOKAS».


Η 53χρονη Βασιλική Φωκά, διευθύνουσα σύμβουλος τηςεταιρείας πέτυχε να υπαχθεί στο πτωχευτικό άρθρο 99, κάτι που σημαίνει ότιδεκάδες καταστήματα κλείνουν και οι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο.

Αρκετοί από τους 40 εργαζομένους στο κατάστημα Φωκάς στην οδόΕρμού στην Αθήνα έχουν ήδη προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και όπως αναφέρει ηδικηγόρος των εργαζομένων «μερικοί έχουν ναπληρωθούν από τον Ιούλιο του 2012 και πληρώνονται κάποια έναντι. Αυτά τα έναντιείναι 50 και 100 ευρώ ανάλογα με τον εργαζόμενο».

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς η εταιρεία Fokasαδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις κυρίως λόγω τηςμεγάλης μείωσης των πωλήσεων και του υψηλού δανεισμού (80 εκατ. ευρώ).


Η Βασιλική Φωκά, ο Αστέριος και ο ΑκηςΤσοχατζόπουλος

Η κυρία Βασιλική Φωκά είναι σήμερα πρόεδρος τηςεταιρείας Νεφέλη Ενδυματική ΑΕ, η οποία ανήκει στον όμιλο Φωκά. Tα τελευταία 20χρόνια διοικεί ουσιαστικά τον κολοσσό FOKAS, τον οποίο ίδρυσε ο πατέρας τηςΛέανδρος, σημερινός πρόεδρος της εταιρείας.

H Bασιλική Φωκά είναι διευθύνουσα σύμβουλος τουOμίλου από το 1985.

Γεννημένη στις 28 Αυγούστου 1958, παντρεμένη καιμητέρα δύο παιδιών σήμερα, η κυρία Φωκά είναι απόφοιτος της Νομικής ΣχολήςΘεσσαλονίκης. Είναι πρώην σύζυγος του Αστέριου Οικονομίδη, του ιδρυτή της ArconConstructions, ο οποίος είναι τρόφιμος των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού, αφούκαταδικάστηκε γιατί συμμετείχε στην οργάνωση που διεύθυνε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος για να ξεπλένειτις μίζες από τα εξοπλιστικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ΑστέριοςΟικονομίδης είναι ο άνθρωπος που εμπλέκεται στην αγορά των διαμερισμάτων τρίτουκαι τετάρτου ορόφου, επί της οδού Δεινοκράτους 60, επιφάνειας 402 τ.μ. , απότην Βluebell SA και στην ένα χρόνο αργότερα πώληση της , στις 2 Ιουνίου 2005στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Η κατασκευαστική του εταιρεία, Arcon, εμπλέκεταιωστόσο και στις επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο ακίνητο τηςΔιονυσίου Αρεοπαγίτου κατά την περίοδο 2002-2006 με αντίτιμο 709.872.50 ευρώ,καταβλητέα από την ΤORCASO INVESTMENT LTD και την NOBILIS INTERNATIONAL LLC. Οίδιος κατηγορείται ότι από το 2002 μέχρι και το 2007 (ενεργώντας από κοινού μεΤσοχατζόπουλο και Ζήγρα) εκτέλεσε επισκευές στο ακίνητο επί των οδών ΚόμναΤράκα και Κεφαλληνίας 45 μέσω της TORCASO συνολικής αξίας 2.396.190 ευρώ.Πολλές οι συμπτώσεις, από τη στιγμή μάλιστα που η TORCASO εμφανίστηκε ναπληρώνει μόνο 360.000 ευρώ.


Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες