Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη 26-27/11

«Ρολά κατεβάζουν» Δευτέρα και Τρίτη τα φαρμακεία όλης της χώρας και ταυτόχρονα σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους και θα διεκδικούν το ποσό από το Ταμείο τους.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την αναδρομική, από 1η Ιανουαρίου 2012, έκπτωση 5% που τους ζητείται και για τις οφειλές του Οργανισμού.

Τη σκυτάλη των απεργιακών κινητοποιήσεων παραλαμβάνουν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία, μετά από απόφαση του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις περικοπές στους μισθούς τους, αλλά και τη συμπαραστασή τους στους συλληφθέντες στη ΔΕΘ κατά την κινητοποίηση εναντίον του Φούχτελ, οι οποίοι δικάζονται την ίδια μέρα, αλλά και στους υπαλλήλους των Δήμων και του υπουργείου Υγείας, καθώς και των υπολοίπων φορέων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Επίσης η ΟΕΝΓΕ κηρύσσει την Παρασκευή 30 Νοέμβρη ως «Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους». Τη συγκεκριμένη μέρα όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας, ενώ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα γίνουν συνελεύσεις ειδικευομένων με θέμα «τα προβλήματα των νέων γιατρών μέσα στο σύστημα υγείας που κατεδαφίζεται από τα μνημόνια».

Στη 1.00 το μεσημέρι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας, ενώ στην περιφέρεια οι ειδικευόμενοι σε συνεργασία με τις Ενώσεις γιατρών θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις.

Απόφαση για κινητοποιήσεις έλαβε και το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τη διάταξη που προβλέπει συνταγογράφηση με δραστική ουσία.

Το προεδρείο του Συλλόγου αποφάσισε να προετοιμαστεί σε κατάλληλο χρόνο, 48ωρη πανιατρική απεργία μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τις κλαδικές οργανώσεις και τους Ιατρικούς Συλλόγους, η οποία τοποθετείται στο διάστημα από 15 έως 20 Δεκεμβρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες