Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ελεύθερος ο Βαξεβάνης- Δικάζεται αύριο

Ελεύθερος ο Βαξεβάνης- Δικάζεται αύριο

Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος το πρωί συνελήφθη παρουσία εισαγγελέα σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών για την υπόθεση της δημοσίευσης των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ.

                       
Ο κ. Βαξεβάνης παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο το μεσημέρι στις 12 στο αυτόφωρο για παραβίαση των νόμων περί προσωπικών δεδομένων.
Λίγα λεπτά πριν τη συλληψή του ο Κώστας Βαξεβάνης είχε γράψει στο twitter: «Βρίσκομαι Πόντου 16 στη Δροσιά. Απ' έξω υπάρχουν 15 αστυνομικοί. Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιάδες».
Νωρίτερα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε ότι πρόθεση του ήταν να προσέλθει αυτοβούλως στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις «για την παραθεσμική και μη νόμιμη συμπεριφορά» των αρχών απέναντι του.
Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος μαζί με τον Χάρη Οικονομόπουλο, έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του δημοσιογράφου δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι:  «Στις 28 Οκτωβρίου έκαναν ντου στο σπίτι ενός φίλου του Κώστα Βαξεβάνη. Η ευθύνη δεν είναι των αστυνομικών, άλλα κάποιων άλλων που ζήτησαν να ασκηθεί δίωξη. Συνελήφθη διότι δημοσίευσε στο περιοδικό HOT DOC τη λίστα  Λαγκάρντ» είπε και συνέχισε λέγοντας πως «δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη η αστυνομία».
«Ο Κώστας Βαξεβάνης δηλώνει την αθωότητα του την οποία γνώριζε και η εισαγγελέας η οποία διέταξε τη σύλληψη του. Πιστεύω θα προλάβουμε τον εισαγγελέα εκτός αν σηκωθεί και φύγει νωρίτερα ώστε να μείνει μέσα για να γίνει πιο ολοκληρωμένη η θεατρική παράσταση» είπε τέλος ο δικηγόρος.
Η σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot-Doc Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί μια ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανίσχυρο νομικό περίβλημα, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στη σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς να απολαμβάνουν της νομικής ασυλίας, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν και εκφράζουν, μέσα από τη δουλειά τους, την ανάγκη της διαφάνειας και της αποκάλυψης, αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι εγκληματίες».
«Πρόκειται», καταλήγει η ανακοίνωση, «για άλλο ένα σημάδι έκπτωσης της λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα του μνημονίου».
Διαβάστε επίσης:
Κώστας Βαξεβάνης: Με συλλαμβάνουν τώρα!
Εντολή να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης
Χρήστος Δάντης για Βαξεβάνη: Ντροπή ρε χαμένα κορμιά!
ΒΙΝΤΕΟ - Κώστας Βαξεβάνης: Αναζητούν εμένα αντί την αλήθεια!
Wall Street Journal: «Κυνηγούν» τον Βαξεβάνη επειδή αποκάλυψε ονόματα
Π. Τατσόπουλος: Το ηλίθιο κράτος μαζί με τα ξερά καίει και τα χλωρά
ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική και απαράδεκτη η δίωξη του Κ. Βαξεβάνη
Αυτά είναι τα γνωστά ονόματα της «λίστας Λαγκάρντ»


ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από τη σύλληψη Βαξεβάνη!


Ηχητικό ντοκουμέντο από τη σύλληψη Βαξεβάνη από fon1972

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες