Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ (ΕΟΖ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  
Ειδική οικονομική ζώνη (SEZ) είναι μια γεωγραφική περιοχή που έχει τους οικονομικούς νόμους διαφορετικούς από τους χαρακτηριστικούς οικονομικούς νόμους μιας χώρας. Συνήθως ο στόχος είναι μια αύξηση στην ξένη επένδυση. Οι ειδικές οικονομικές ζώνες έχουν καθιερωθεί σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Ινδία, Ιορδανία, Πολωνία, Καζακστάν, οι Φιλιππίνες και Ρωσία. Βόρεια Κορέα έχει προσπαθήσει επίσης αυτό σε έναν βαθμό.

Μια τέτοια Ελλάδα θέλουν οι κυβερνώντες; Μια τέτοια θέση απεργάζονται για τους έλληνες εργαζόμενους με τους «επενδυτές» και «εταίρους» μας στην ΕΕ, Γερμανούς; Τελικά ποιος ήταν και είναι ο σκοπός της ένταξής μας στη λυκοφωλιά; Αν ήταν οι νομισματικοί εκβιασμοί, ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν από τους «φόβους» αυτούς;

Ένα άρθρο που δίνει απαντήσεις.

ΠΙΚΡΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 3.000 ΕΟΖ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 120 ΧΩΡΕΣ
Εργοδοτικός παράδεισος και εργασιακή κόλαση οι «ειδικές ζώνες»

Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΙΧΑΛΗ

Στις τελευταίες 4 δεκαετίες οι επιπτώσεις της προσανατολισμένης στις εξαγωγές εκβιομηχάνισης έθεσαν σε αμφισβήτηση τις δημοφιλείς στρατηγικές υποκατάστασης των εισαγωγών που ώς τότε ακολουθούσαν οι περισσότερες χώρες του κόσμου.

Με εξαντλητικά ωράρια και αμοιβές πείνας δουλεύουν οι Μεξικάνες εργάτριες στο εργοστάσιο του ομίλου Tecma, ο οποίος λειτουργεί 18 maquilladoras σήμερα για λογαριασμό 33 πολυεθνικών επιχειρήσεων στα σύνορα του βόρειου Μεξικού Η αλλαγή αυτή συνέβη παράλληλα με τη ραγδαία ανάπτυξη των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), περιοχών στην επικράτεια μιας συνήθως αναπτυσσόμενης χώρας, οι οποίες με στόχο την προσέλκυση εξαγωγικά προσανατολισμένων βιομηχανιών από το εξωτερικό προσέφεραν προνομιακό καθεστώς λειτουργίας και δράσης έναντι των εγχώριων επιχειρήσεων.

Όλο το άρθρο http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=306640

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες