Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Και επισήμως Τσερνόμπιλ η Φουκουσίμα!


Δεύτερος ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε στην περιφέρεια της Φουκουσίμα, μετέδωσε η ιαπωνική κρατική τηλεόραση NHK, λίγο μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι αναβαθμίζει το επίπεδο σοβαρότητας της κρίσης στον πυρηνικό σταθμό στην κατηγορία 7 από την κατηγορία 5, αξιολογώντας την πλέον ως ανάλογη με εκείνη του Τσερνόμπιλ, το 1986.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές και δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.



Η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα εκκένωσε τις κτίρια. Εκατοντάδες εργάτες και μηχανικοί βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το επίκεντρο του μετασεισμού εντοπίστηκε ανοικτά των ανατολικών ακτών της Φουκουσίμα σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Αργα το βραδυ της Δευτέρας ειχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ με αποτέλεσμα να ξεσπασει φωτιά στον αντιδραστήρα 4, που έσβησε μετά την παρέμβαση της Υπηρεσίας Αυτοπροστασίας.

Επισήμως Τσερρνόμπιλ
Οι αρχές της Ιαπωνίας αναβάθμισαν στο επίπεδο 7 τη σοβαρότητα της πυρηνικής κρίσης στον σταθμό της Φουκουσίμα, αξιολογώντας την πλέον ως ισότιμη με την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, το 1986.

Η διαρροή ραδιενεργών ουσιών από το εργοστάσιο του Νταϊτσί αντιστοιχεί περίπου στο 10% της ποσότητας ραδιενέργειας που είχε διαρρεύσει από το Τσερνόμπιλ, ανακοίνωσε η ιαπωνική υπηρεσία για την πυρηνική ασφάλεια.

"Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ", είπε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της TEPCO.

1 σχόλια:

Neptune είπε...

Καλησπέρα,

διαβάστε μια ανάλυση για την ανακοίνωση της ιαπωνικής Επιτροπής Εκτίμησης Ατυχημάτων που θέτει το ατύχημα στη Fukushima Daiichi στο 7 και το πως η ανακοίνωση αυτή μάλλον αποκρύπτει την πραγματική διάσταση του ζητήματος.

http://center24.blogspot.com/2011/04/fukushima-7.html#axzz1JFzzHlPp

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες