Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Περαιτέρω υποβάθμιση...


Η Standard & Poor's υποβάθμισε την αξιολόγησή της για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε 'BB-' από 'BB+', και διατηρώντας αρνητικές προοπτικές, εκτιμώντας ότι η χώρα θα αναγκαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης και μετά το 2013.

Θεωρεί μάλιστα, ερμηνεύοντας τις αποφάσεις τις πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, ότι η αναδιάρθρωση χρέους αποτελεί πιθανή προϋπόθεση για υπαγωγή στον μόνιμο μηχανισμό (ESM).

Ο ξένος οίκος προειδοποιεί δε ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μια ή δυο βαθμίδες εάν επιδεινωθεί περαιτέρω η δημοσιονομική θέση της χώρας.

Η υποβάθμιση δεν αντανακλά τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης που καταβάλλει η χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την κίνηση της S&P.

«Δεν μας υποβαθμίζουν εξαιτίας όσων κάνει η Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, όταν κλήθηκε να σχολίασε την κίνηση της S&P κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σε εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

«Η όλη προσπάθεια και όλο το πρόγραμμα και ο προγραμματισμός της Ελλάδας [...] είναι να βγει το νωρίτερο στις αγορές», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ο οποίος εξαπολύοντας επίθεση στου Οίκους αξιολόγησης είπε χαρακτηριστικά «από τη φούσκα της ευημερίας πέρασαν στον πανικό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες